Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Bugarska grupa „Intelligent Music Project“ posetila Srbiju

Dok čekate početak novog izdanja tradicionalne rubrike „Iz mog ugla“, donosimo vam brojne zanimljivosti o pripremama država pred put u Torino, u kom finalne pripreme počinju 30. aprila.

Iz mog ugla 2022 | Dobro došli 12. put

🇧🇬 🇬🇧 Bugarski predstavnici posetili Srbiju, Sam Ryder posetio San Marino

Srbiju su u sklopu svoje promotivne evrovizijske turneje posetila i dva člana bugarskog sastava „Intelligent Music Project“, pevač Ronny Romero i gitarista Boris Ivanov. Gostovali su na RTS-u, Radiju 202, televiziji K1 i održali su konferenciju za medije u dorćolskom Wurst Platz Baru. Prethodno su posetili Rumuniju, Belgiju, Grčku, Izrael i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nakon što je gostovao u televizijskom šouu „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na srpskoj televiziji „Nova S“, britanski predstavnik Sam Ryder je posetio i Grčku i San Marino, u kojima je dao intervjue tamošnjim televizijama. Pored učešća na brojnim promotivnim evrovizijskim koncertima i posete Srbiji, pevač je posetio i Bugarsku prilikom snimanja rezervnog nastupa.

🇭🇷 Popunjava se lista učesnika koncerta Adriatic Pre-party

Onlajn evrovizijski koncert Adriatic Pre-party biće održan 23. aprila u organizaciji portala „Hrvatski ESC klub“ sa početkom od 21 sat. Za sada je potvrđeno da ćemo gledati nastupe sledećih sedam izvođača:

  • Mia Dimšić (Hrvatska)
  • grupa „Citi Zēni“ (Letonija)
  • Sheldon Riley (Australija)
  • Cornelia Jakobs (Švedska)
  • Alvan i grupa „Ahez“ (Francuska)
  • Nadir Rüstəmli (Azerbejdžan)
  • Malik Harris (Nemačka)

🇳🇱 Holanđanka S10 otkrila detalje svog nastupa

Holanđanka S10 je nedavno u televizijskom šouu „Maathijs gaat door“ izvela specijalan performans svoje evrovizijske pesme De diepte, koji je bio propraćen specijalnim laserskim efektima. Na pitanje da li će takvi efekti biti deo njenog evrovizijskog nastupa, rekla je da neće. Takođe, otkrila je i da je razgovarala sa evrovizijskim pobednikom iz 2019. Duncanom Laurenceom o Evroviziji.

🇦🇺 Australijanci dobili novog šefa delegacije. Saša Žan-Baptist osmišljava nastup Šeldonu Rajliju

Uoči Evrovizije u Torinu, australijski emiter SBS objavio je da će novi šef delegacije biti Emili Grigs, doskorašnja urednica zabavnog programa u redovima australijskog emitera. Ona će na toj funkciji naslediti Džoša Martina, dok će kreativni direktor i dalje ostati Pol Klark.

Nastup Šeldonu Rajliju osmisliće iskusna evrovizijska inscenantkinja iz Švedske Saša Žan-Baptist, kojoj će ovo biti treći put da radi sa australijskom delegacijom nakon Ajzaje Fajerbrejsa 2017. i Džesike Mauboj 2018.

🇮🇹 Objavljeno više detalja o grin-rumu. Brividi dostigla četvorostruki platinast tiraž

Frančeska Montinaro, scenograf Evrovizije 2022, objavila je više detalja o grin-rumu, koji će biti smešten pored scene. Njena inspiracija za dizajn grin-ruma bila je tradicionalna bujna italijanska bašta, uokvirena zelenilom, koja prekriva zrake ispred sebe. Upravo ovakav grin-rum će imati mogućnost pokazivanja pozorišnog pokreta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Atelier Francesca Montinaro (@ateliermontinaro)

U isto vreme treba dodati i da je pesma ovogodišnjih italijanskih predstavnika Mahmooda i Blanca Brividi dosegla četvorostruki platinast tiraž. Otkako su njih dvojica odnela pobedu na Sanremu, pesma je bila strimovana i preuzeta više od 400.000 puta, dok je navedena numera Brividi oborila rekord za najviše strimova na 24 sata na italijanskoj listi najslušanijih na Spotifaju.

🇦🇱 🇸🇮 🇺🇦 Ronela Hajati obavila finalne pripreme u Rimu, grupa LPS posetila Hrvatsku

Albanka Ronela Hajati je posetila Rim, gde se u društvu četiri italijanska plesača pripremala za svoj evrovizijski nastup.

https://twitter.com/RonelaHajati/status/1516406422422052868

Slovenački predstavnici, članovi sastava LPS, s druge strane, posetili su Hrvatsku, gde su imali svoj nastup u sklopu emisije „Zvijezde pjevaju“.

Predstavnici Ukrajine, članovi sastava „Kalush Orchestra“, posetili su Poljsku u okviru svoje promotivne evrovizijske turneje, gde su gostovali u emisiji „Pitanje za doručak“ zajedno sa poljskim predstavnikom Kristijanom Ohmanom.

🇧🇬 Evrovizijski koncerti u Sofiji

Promotivni događaj u bugarskoj prestonici Sofiji naziva Sofia Eurovision Party 2022 biće održan u novootvorenoj dvorani „The Steps“ 10, 12. i 14. maja. Evrovizijska žurka u Sofiji će od aktivnosti imati evrovizijske karaoke i specijalne večere pre koncerata. Svaku emisiju će pratiti tematski Euroklub, što uključuje italijansko veče sa hitovima sa Sanrema, najveće hitove sa skandinavskih izbora, i veče sa voljenim hitovima za verne evrovizijske fanove. Takođe će biti priređeno i javno praćenje Evrovizije u Torinu tokom sve tri večeri.

Vlasnici ulaznica će 14. maja dobiti priliku da prisustvuju koncertu pred finalno veče na kojem će nastupiti bugarska evrovizijska predstavnica iz 2020. i 2021. Viktorija Georgijeva, kao i druge nekadašnje i buduće evrovizijske zvezde. Tim ulaznicama biće pružene i mogućnosti za druženje i upoznavanje sa izvođačima.

Događaj će zajedničkim snagama organizovati sajt ESCXtra, kao i producentska kuća „Entiendo“, koja je bila zadužena za bugarska evrovizijska pojavljivanja između 2016. i 2021. Organizatori su izrazili nadu da bi sofijski evrovizijski koncert mogao naredne godine da se održi uoči Evrovizije.

🇲🇨 Novi javni servis Monaka odložio početak rada za 2023

Novi javni emiter Monaka, Monte-Carlo Riviera TV, odložio je početak svog rada za 2023. godinu iz neobjašnjivih razloga. Naime, generalni direktor novog javnog servisa Salim Zedghar, izjavio je da će novi kanal sa radom startovati između juna i septembra 2023.

Time priča o izdvojenih 100.000 evra za učešće na Evroviziji 2023. pada u vodu. Ukoliko žele da se takmiče, moraju da apliciraju za članstvo u EBU. U tom slučaju, povratak Monaka na Evroviziju neće biti moguć pre 2024.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.