ESC-potpourri

Trio Il Volo nastupa u revijalnom delu 2. polufinalne večeri

U našem najnovijem pregledu vesti možete pročitati ko su najnoviji gosti polufinalnih nadmetanja, kao i zanimljivosti iz Malte, Portugalije i Češke.

🇮🇹 Favoriti publike sa Evrosonga 2015. gosti revijalnog segmenta 2. polufinalne večeri

Trećeplasirani izvođači sa Evrovizije u Beču 2015, članovi vokalnog trija „Il Volo“, nastupiće u revijalnom delu druge polufinalne večeri Evrovizije u Torinu 12. maja, objavili su organizatori nadmetanja. Navedeni članovi ovog trija su bili prvi kod televouting glasača te 2015. godine, međutim, žiri ih je pozicionirao na 6. mestu, pa su u generalnom plasmanu učešće s numerom Grande amore završili na 3. mestu. Kasnije su još jednom pokušali da se domognu Evrovizije, i to 2019, kada su učešće na Sanremu s numerom Musica che resta završili isto na 3. mestu.

Ranije je potvrđeno da će tokom 1. polufinalne večeri 10. maja u revijalnom delu nastupiti nesuđeni evrovizijski učesnik iz 2020. Diodato, britanski sastav „Sophie and the Giants“, kao i di-džejevi/producenti Benny Benassi i Dardust.

🇮🇹 Objavljeni novi snimci evrovizijske bine

Na oficijelnoj Instagram stranici Pesme Evrovizije objavljeni su novi snimci izgleda dizajnirane bine za takmičenje u Torinu. Bina će se sastojati od više pokretnih stubova koje bi trebalo da prikažu teatralno kretanje uokvireno vodom, kao i bujnu italijansku baštu prekrivenu zracima ispred sebe.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision) o

🇮🇹 Objavljeno svih 40 lokacija za evrovizijske razglednice

Specijalizovani portal „Eurofestival News“ objavio je listu 40 lokacija koje će pratiti propratne razglednice uoči nastupa svake države. Koncept razglednica je isti kao i prošle godine, što znači da učesnici ove godine nisu putovali u Italiju, već su svoje delove razglednica snimili u svojoj državi. Da bi se stekao osećaj da se nalaze u državi koja organizuje Evrosong, centralno obeležje svake od razglednica biće improvizovana kućica u kojoj će se učesnici hologramski pojaviti na kraju.

Ono što je bitno jeste da je kao lokacija za Konstraktinu video-razglednicu odabrana tvrđava Rocca Calascio u provinciji L’aquilla kod Abruzza.

🇮🇹 Drugi kontigent ulaznica u prodaji od 28. aprila

Drugi kontigent ulaznica za Pesmu Evrovizije 2022. biće puštene u prodaju 28. aprila u 10 časova putem sajta TicketOne. Ulaznice će važiti za svih devet šou-programa (šest proba i direktni prenosi sve tri večeri).

🇵🇹 🇲🇹 🇨🇿 Promotivne aktivnosti predstavnika Češke, Malte i Portugalije

Uoči odlaska u Torino, predstavnici Češke, članovi trija „We Are Domi“ objavili su akustičnu verziju svoje pesme Lights off.

Malteška predstavnica Emma Muscat će 13. maja objaviti svoje EP izdanje „I am Emma“ na kom će se pored evrovizijske pesme I am what I am, kao i prvobitno predviđene numere Out of sight, naći još četiri pesme: Closer, Thank you, Turn back time i Colours of the dark.

Portugalka Maro će od 14. do 27. septemrba biti na američkoj turneji tokom koje će obići sledeće gradove: Njujork, Vošington, Filadelfiju, Boston, Toronto, Čikago, Portland, Sijetl, San Francisko i Los Anđeles.