ESC Potpourri Stars — 29 4 2022
ESC-potpourri

Mihael Ben-David ipak će doputovati u Torino

U centru pažnje najnovijeg „evrovizijskog potpurija“ nalazi se Izraelac Mihael Ben-David zbog odluke da će mu put u Torino ipak biti omogućen. Mesto su našle i zanimljivosti iz Rumunije i Ukrajine.

🇮🇱 Mihael Ben-David ipak dolazi u Torino

Izraelski javni emiter KAN se sa agencijom Opšte službe za bezbednost Shin Bet dogovorio oko bezbednog puta njihovog evrovizijskog izaslanika Mihaela Ban-Davida u Torino. U zvaničnom saopštenju javni emiter KAN je naveo da su zahvalni Shin Betu na naporima da rade na bezbednosnim pitanjima uprkos poteškoćama, te su izrazili uverenje da će Mihael Ben-David dostojno predstavljati Izrael na evrovizijskoj sceni.

Izraelska delegacija će tokom boravka u Torinu dobiti zaštitu od Shin Beta i italijanske privatne firme za obezbeđenje.

🇷🇴 Rumunski predstavnik objavio detalje sa proba

Rumunski predstavnik WRS objavio je detalje sa proba za evrovizijski nastup. U odnosu na nastup na nacionalnom finalu, ovog puta je koreografija promenjena, jedino što će ostati isto jeste to što će ga na nastupu opet pratiti četiri plesača.

https://twitter.com/runtothehillsz/status/1519233537588842498

🇺🇦 Ukrajinski predstavnici su morali da menjaju prezentacioni plan

Ukrajinski emiter NSTU je objavio da je uoči puta u Torino delegacija morala više puta da menja svoj plan radi isticanja apolitičnih stavova. U odnosu na nastup sa Izbora 2022, članovi sastava „Kalush Orchestra“ imaće različita odela na sceni, dok će boje ukrajinske zastave biti centralna obeležja njihovog nastupa.

Šef ukrajinske delegacije je tim povodom izjavio da se oni vode pravilima van politike, ali to ne znači da ne mogu reći da ih boli, već da žele da prenesu pravu stvarnost. Direktor emitera NSTU je izjavio da je važno da Ukrajina bude zastupljena u međunarodnom životu i da je cela delegacija u misiji da promoviše svoju zemlju.

🇪🇺 Eurovision Backstage od 30. aprila

Redakcija oficijelnog Jutjub kanala pesme Evrovizije pripremila je još jedno veliko iznenađenje za sve pratioce tog kanala — u pitanju je specijalan serijal Eurovision Backstage, u kom će holandska novinarka Samya Hafsaoui gledaoce voditi kroz sva dešavanja koja se budu dešavala tokom priprema u torinskom „Palaolimpiku“. Prva epizoda na programu je 30. aprila u 20 časova.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ja vec stavio 2 soma u Meridijan kladionici da se Izrael kvalifikuje sa kvotom 3,75 (oborili mi sa 4,15):
    Izrael je to-politicki jak kao zemlja, izvodjac je gej da nema gde, dobro peva-pobednik Prvog Glasa njihovog, i tu nema greske