Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

Prekid saradnje: Sanja, Ivana i Ksenija neće biti deo grupe „Hurricane“

Kompletan tim koji stoji iza devojačkog trija „Hurricane“, predstavnica Srbije na Evroviziji 2020. i 2021, objavio je da će grupa nastaviti s delovanjem, ali da se kompletna prva postava razilazi.

Prošle godine u ovo vreme, Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević spremale su se za učešće na Evroviziji u Roterdamu. Njihova takmičarska pesma Loco loco je lepo bila prihvaćena od strane evrovizijskih fanova, a one su to poverenje opravdale time što su jedine branile čast bivših jugoslovenskih republika na finalnoj večeri. U generalnom plasmanu, učešće su završile na 15. mestu, dok su pri odvojenim rezultatima bile 21. kod žirija i na 9. mestu kod gledalaca.

https://www.youtube.com/watch?v=khnpL7HqN5I

Godinu dana kasnije, beogradski mediji su kolali priče o navodnom raspadu grupe te kako između ove tri atraktivne devojke vladaju loši odnosi. No, tim koji stoji iza tog devojačkog sastava je demantovao te glasine i u zvaničnom saopštenju javnosti je navedeno da su njih tri ostale u dobrim odnosima, ali da su odlučile da se posle pet godina sporazumno raziđu. Ugovori im ističu u septembru, te su zajedničkim snagama odlučili da ga ne produžavaju jer se nisu uklapali u poslovne planove tima i svake od njih ponaosob. Tim povodom prva postava će organizovati oproštajnu turneju, koja bi trebalo da započne tokom novembra. Nova turneja biće propraćena i sa nekoliko novih pesama koje će devojke objaviti u skorije vreme, te zaokružiti rad i brojne uspehe koje je grupa „Hurricane“ ostvarila u ovoj postavci. Napomenuto je i da je delovanje Sanje, Ivane i Ksenije dostiglo svoj vrhunac, te da je bilo najbolje da se saradnja prekine onog trenutka kada su ostvareni svi zacrtani ciljevi.

Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević neće više davati nikakve izjave do septembra, sa izuzetkom po pitanju promocije novih pesama, koja će biti održana u skorijem periodu. Paralelno sa pripremanjem poslednjih aktivnosti originalne postave, kompletan realizatorski tim trenutno radi na formiranju nove postavke ovog devojačkog sastava.

Putevi Sanje, Ivane i Ksenije od solističkih dana do prve postave „Uraganki“

Od njih tri, evrovizijsko iskustvo su od ranije imale Sanja Vučić i Ksenija Knežević. Dok je Ksenija pre Roterdama 2021. putovala u Beč 2015. kako bi pevala prateće vokale svom ocu, crnogorskom predstavniku Nenadu Kneževiću Knezu, Sanja je kao solista zastupala Srbiju u Stokholmu 2016. s numerom Goodbye (Shelter), koju je napisala slavna Ivana Peters. S druge strane, Nišlijka Ivana Nikolić je pre angažmana u „Uragankama“ nastupila kao plesačica u spotovima poznatih balkanskih estradnih izvođača. Njih tri je za delovanje u grupi „Hurricane“ 2017. godine selektovao poznati biznismen našeg porekla sa Kariba Zoran Marinković, u nameri da napravi devojački trio koji će delovati na inostranom tržištu. Prvu pesmu, Irma, Maria snimile su 2017, i bila je posvećena pozivu na pomoć delovima Kariba koje su pogodili cikloni Irma i Marija. Nakon te numere, snimile su još sedam singlova na engleskom i nekoliko prerada pesama poznatih stranih izvođača.

Domaćoj publici predstavile su se novembra 2018, kada su gostovale Maji Berović na beogradskom koncertu u „Štark areni“, da bi u septembru 2019. objavile svoju prvu pesmu na srpskom jeziku Favorito, s kojom su odmah privukle pažnju sprske javnosti. Do pobede na Beoviziji 2020. s numerom Hasta la vista izbacile su još takođe uspešne hitove Avantura i Brzi prsti.

Nakon otkazivanja Evrovizije 2020, Radio-televizija Srbije je devojkama dala šansu da ponovo nastupe naredne godine na ovom prestižnom muzičkom takmičenju. Kako između dve Evrovizije, tako i nakon održanog 65. takmičenja za najbolju pesmu Evrope i Australije, Sanja, Ivana i Ksenija su bile i te kako hiperproduktivne u plasiranju novih pesama. Između dve Evrovizije izbacile su singlove Roll the dice, Guallame el pantalon, duet sa MC Stojanom Tuturutu, Folir’o, Čaje šukarije, Lopove i Want ya. Nova evrovizijska pesma za njih tri, Loco loco, odabrana je internim putem.

Posle Evrovizije 2021, izdale su najpre numeru Do neba, jesenji deo diskografske sezone su obeležile hitovima Legalan i Koraci, da bi pred Novu godinu izdale pesme ‘Ajde bre i Set the world on fire. Na početku 2022. godine izdale su akustični miks svojih hitova Koraci, Legalan i ‘Ajde bre, da bi 27. aprila objavile i duetsku numeru Kontroverzne, urađenu u saradnji sa Teodorom Džehverović.

Ovom prilikom bismo se zahvalili devojkama i njihovom timu na uspešnoj saradnji koju smo imali kako tokom priprema za Evroviziju 2020. i 2021, tako i nakon takmičenja, kada smo na našim stranicama na društvenim mrežama i na sajtu nastavili da promovišemo njihove naredne radove. Sanji, Ivani i Kseniji želimo puno sreće u nastavku njihovih karijera.

Oznake

10 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @NekiTamo

  Naravno. Zašto da ne? Kao, posle četrdesete glas slabi ;). Rekoh, u svetu je normalno da grupe opstaju dugo. Kod nas traju kao jogurt. Niko ne može s nikim da izađe na kraj ;).

 • @NekiTamo
  Potpuno si u kivu. Hurricane su imale odlicnu priliku za evropsku karijeru.
  U odgovoru na moj komentar … zanemario si cinjenicu da sam ja o raskidu govorila u vreme priprema za nastup Hurricane na ESC 2021. Ti o raskidu pises danas … Jaka m… od labuda.

 • @Evropljanin
  Pa logično je bilo da će se u jednom momentu rastati,niste valjda očekivali da će do četrdesetih zajedno da nastupaju..
  Naravno mogle su zajedno još koju godinu,ali to ne bi napravilo neku razliku u njihovim karijerama… Činjenica je da ne bi dosegle tu neku svetsku karijeru o kojoj su na početku sanjale,a u regionu i dijaspori su se već dokazale,imaju i ESC nastup iza sebe,one su od 2017. zajedno,svakome bi se smučilo..

 • @NekiTamo

  Zašto misliš da je to logično? Okej, kod nas srba jeste. U svetu, međutim, grupe, “izdrže” mnogo duže skupa. Kod nas je revolucionarni čin, ukoliko “izguraju” taj prvi ugovor. Nekada se pitam, zašto uopšte prave takve grupe, kada već unapred znaju, da kod nas ne mogu da se usaglase i ostanu desetak, petnaest godina zajedno, kako bi uopšte mogle umetnički da se razviju.

  Obrazloženje da su dostigle svoj vrhunac je za moj pojam uvredljiva izreka prema njima. One su mogle da ponude još mnogo više od ovoga. Kapiram da profil grupe Hurricane i nije bio takav, da nam one nude umetnička remek dela. Više od ovoga su svakako mogle.

  Ja ih nisam nešto slušao. “Lopove” je bila dobra (pesma i spot). Nije bila loša ni ona tralalajka “Legalan”. Ostale mi nisu bile neke. Vidim da su bile uspešne i da su itekako imale obožavaoce (muške i ženske) širom sveta, zbog čega je još veća šteta, što nisu bile istrajnije.

  Ne bih se usudio da prognoziram šta one mogu postići same. Sanja je i pre dobro pevala i bila otkačena, pa nije uspela da se izbori za svoje mesto na estradi. Možda nas i iznenade. Svakoj želim što bolji uspeh.

 • @Vanja
  Haha pa bilo je logično da će se u jednom trenutku (logično time nakon ESC) razići.. Niko nije očekivao da će doveka da se vode ruku pod ruku..
  Bilo je zdravorazumski da,nakon silnog pritiska,žele odmor i posvećivanje svojim životima..

 • Kada sam prosle godine predvidela raspad koji ce uslediti nakon Eurosonga bila sam kritikovana.
  I sta cemo sad.
  Moje prognoze i predvidjanja, ne shvatajte neozbiljno.
  Nisam baba Roska, ali poznajem stvari i imam odlicnu intuiciju.
  Devojkama iz Hurricane, svako dobro u zivotu i karijeri.

 • Hvala devojkama na svemu i nadam se da će i solo imati dosta uspeha!
  Zamišljam šta bi bilo da ih nismo prošle god ‘ponovo” poslali,vrv se ne bi ponovo ni prijavile,a samim tip ni dobile priliku da nas predstavljaju.
  Činjenica je da već duže vreme nemaju onakav HIT kao što je to bio slučaj sa njihovim prvim pesmama,a naravno tu se vezuje i odnos njih tri gde je sigurno došlo do nepremostivih slaganja.
  Da nije njih prošle godine,ne bi ni bilo toliko interesovanja za naš ovogodišnji izbor..

 • Ako je to, što su one postigle, “vrhunac”, onda zaista ne znam. Mogle su nam još toliko ponuditi. No, mene je čudilo, da su toliko dugo ostale zajedno. Mnoge grupe su se raspale mnogo ranije.

  Anyway … thank you for the music ;).

 • Setite se samo koliko ponos je vladao Balkanom za vrijeme njihovog evrovizijskog nastupa u finalu…Stvarno steta sto jedna kvalitetna grupa odlazi u zaborav nakon toliko uspjeha. HVALA VAM!

 • Da li je reč o lošim međuljudskim odnosima, prezasićenju ili je došlo vreme za smenu generacija, verujem da nećemo saznati u skorijoj budućnosti. Izjava za javnost (u kojoj navode da se devojke razilaze jer su postigle sve zacrtane ciljeve) je samo kamuflaža, to je i više nego evidentno.

  Ne sumnjam da će se Sanja izboriti za svoje mesto na estradnoj sceni, ona to zaslužuje, pre svega, svojim glasom, a zatim i svojom harizmom. Ostalim dvema želim srećan i uspešan nastavak karijere.