Foto: Anja Iriškić
Srbija

Pres-konferencija sa Konstraktom i iznenađenje — nagrada za najkreativniju i najinspirativniju pesmu (VIDEO)

„Zadovoljni smo postavkom našeg nastupa, uprkos problemima sa scenografijom“, rekla je Konstrakta na vrlo posećenoj pres-konferenciji, na kojoj joj je uručeno i specijalno priznanje poljskih medija.

Nakon održane druge tehničke probe, delegacija Srbije imala je svoju prvu pravu pres-konferenciju. Da je Konstrakta u žiži interesovanja dokaz je i činjenica da je ova konferencija za medije bila jedna od posećenijih, te su brojni novinari imali priliku da direktno pitaju Konstraktu. Kako je rekao kolega iz Poljske, mnogo je ruku bilo podignuto u sali, želeći da postavi pitanje našoj predstavnici.

Anja Iriškić iz naše redakcije upitala je u kojoj meri problem sa scenografijom utiče na naš nastup i kako će i na koji način biti prezentovani određeni stihovi iz pesme.

„Pripremali smo video-dizajn za scenografiju, ali ovde su se svi suočili sa istim problemom. Mislim da smo se snašli na dobar način i zadovoljni smo sa onim što imamo. Naš performans je malo drugačiji, pozorišni, tako da smo zadovoljni ovom postavkom“, odgovorili su Kosta i Konstrakta iz našeg tima.

Kao neko ko pripada alternativnoj muzičkoj sceni, da li smatraš da Evrovizija u muzičkom smislu prati mejnstrim trendove ili je ona mejnstrim za sebe. Postoji li „evrovizijski pesma“ kao žanr?

„Koliko ja pratim Evroviziju, svake godine imamo izvođače i nastupe koji nisu klasični pop mejnstrim, tako da mislim da Evrovizija može da bude polje na kom se mogu naći alternativni pravci.“

Posebno iznenađenje usledilo je na kraju konferencije, kada je predstavnica poljskog sajta „Evrovizijski dnevnik“ i „Kreativna Poljska“ uručila Konstrakti specijalnu nagradu za najkreativniju i najinspirativniju pesmu i nastup ovogodišnje Evrovizije.

Ceo snimak sa pres-konferencije srpske delegacije pogledajte u priloženom videu.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • @Evropljanin
    Većina ljudi je prepoznalaa,pogledaj na bizscore ili kako se vec zove glasanjee imamo 200 i nesto poena od 40 zemalja na 4.smo mestu i sto je jos cudnije 0 poena od crne gore i grcke sto za grcku i nije sook,ali zatoo Irska Letonija Estonija,Jermenija,Belgija od svih njih smo dobijali desetke sestice a od izraela bugara hrvata slovenaca Austreije Crne gore i 12 poena caak..od Italije istoo 10 poena mislim cak i od Danskee sto je cudno neka sedmica..moldavije i Rumunije osmicee 😉

  • Eto vidite – ima ko je razumeo Konstraktu i njenu pesmu. Drago mi je … pa makar ispali. Ne zanima me da je ovo takmičenje. Konstrakta je predstavila alternativu iz Srbije. Svaka joj čast i hvala Poljskoj što su prepoznali njen kvalitet.