Evrovizija 2022

Deveti dan u znaku svečanog otvaranja: Konstrakta zasenila i stajlingom

Osmog maja je svečano otvorena Pesma Evrovizije u Torinu. Kao lokacija ceremonije određena je Kraljevska palata u naselju Venarija Reale. Neki od učesnika su se odvažili da budu ekstravagantni, dok je naša Konstrakta ostala dosledna sebi.

Tirkiznim tepihom je prodefilovalo 40 ovogodišnjih evrovizijskih učesnika. Veliki broj takmičara se novinarima i okupljenim fanovima predstavio u ekstravagantnim stajlinzima, dok je naša delagacija odlučila da ostane dosledna sebi. Konstrakta se pojavila u belom kostimu sa otmenim belim šeširićem na glavi, dok je njen prateći tim bio u crnim kostimima, nalik onima koje će imati na evrovizijskoj sceni.

Zanimljivo je da je brojne novinare upravo taj šeširić, koji je dizajnirao domaći brend „Dulsineja Atelier“, asocirao na jedan od modnih detalja Megan Markl, koju naša predstavnica i pominje u prvom stihu svoje pesme In corpore sano.

Prilikom kratkog razgovora na tirkiznom tepihu, voditelje je zanimalo da li je tačno da je Konstrakta svoju pesmu In corpore sano napisala dok je šetala svog psa. Predstavnica Srbije je odgovorila da je zaista na taj način pisala pesmu i poručila im da bi i oni mogli isto da probaju.

Ceremonija svečanog otvaranja je bila i u znaku kiše koja je počela onog trenutka kada je Konstrakta završila razgovor sa voditeljima ove manifestacije. Nakon toga, predstavnica Srbije razgovarala je sa novinarima iz cele Evrope.

Ceremonija svečanog otvaranja Pesme Evrovizije i defile učesnika ustanovljeni su 2009. godine, kada je Evrovizija održana u Moskvi, a domaćini se svake godine trude da ovaj događaj učine ekskluzivnim, u maniru velikih svetskih događaja i festivala. Ove godine, ceremonija svečanog otvaranja i defile „Tirkizni tepih“ održali su se u Kraljevskoj palati u naselju Venarija Reale, nadomak Torina.

Palata je izgrađena 1675. i poznata je po svojoj prekrasnoj arhitekturi i raskošnim baštama. Bila je jedna od rezidencijalnih građevina kraljevske dinastije Savoj. Na Uneskovoj listi svetske baštine nalazi se od 1997. godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija)

Makedonka bacila zastavu, pa delegacija razmatrala povlačenje

Ceremoniju svečanog otvaranja i defilea obeležio je i jedan incident, kada je predstavnica Severne Makedonije Andrea Koevska bacila zastavu svoje države preko poda, zbog čega je Makedonska radio-televizija razmatrala povlačenje sa Evrovizije u Torinu uz očekivanje da se Andrea izvini fanovima.

Kako je navedeno u saopštenju, Andrea je na taj način pokazala nepoštovanje prema nacionalnim simbolima, što je značilo da bi u suprotnom mogla da se suoči sa sudskim procesom zbog svojih postupaka. Na samom kraju se ova mini-sapunica završila sa srećnim krajem tako što je objavljen video u kojem se Andrea izvinila fanovima i dodala da nije želela da uvredi fanove, već da predstavi državu u najboljem svetlu.

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Nije to trebala uraditi, ali mislim da taj postupak svakako nije bio zlonameran. Međutim, mnogima su juče zastavice padale na pod, kako sam mogao da primetim. Ne namerno, ali takođe neprimereno.

  • @Vanja
    Sta nije u redu sa organizacijom? Ne pratim probe ni forume pa ne mogu da ukacim sta se desava

  • Moš’ misliti skandala i Makedonaca. Jadna Andrea je verovatno pomislila kud sam se i vraćala iz Amerike u ovaj mulj.

  • Bilo je zanimljivih stajlinga … od onih obučenih do svučenih. Komentari su i da je Konstrakta izimitirala Megan Markl .. ali to je nebitno, ja bih bila ipak malo uzdržanija i ne bih preterivala, da je svojim stajlingom, Ana zasenila ostale.
    Pored ispada Makedonske predstavnice, istakla bih, što mi je palo u oči, da su se mnogi izvođači debelo ufurali i uzvezdili, zaboravljajući da ne predstavljaju u Torinu samo sebe, već pre svega državu. Boranija, praziluk, cvekla.
    Što se tiče kiše … to je reakcija ”onog gore” na organizaciju ESC 2022.