Foto: Video Screenshot
Evrovizija 2022

Evrovizija 2022 | Preliminarni žreb nastupanja u finalu

Nekoliko minuta od završetka 1. polufinala ovogodišnje Pesme Evrovizije održana je pres-konferencija za finaliste, gde je utvrđeno u kom delu finala će nastupati.

Torino je sinoć ugostio 17 polufinalista, 17 zemalja koje su se našle u trci za kartu za veliko finale u subotu. Zemlje koje su se plasirale za veliko finale su sledeće:

Ovogodišnja pres-konferencija pobednika polufinala je bila organizovana tako da su prvi izabrani finalisti došli u salu u dve ture — pet po pet. Novinari su imali mogućnost da postave po dva pitanja finalistima — jedno su postavljali domaći novinari, a drugo moderator u ime novinara iz tzv. onlajn pres-centra — onom koji je namenjen za predstavnike medija koji su dobili onlajn-akreditacije.

Zanimljivo pitanje upućeno je islandskim predstavnicima. Naime, primećeno je da svugde nose sa sobom zastavu koja simbolizje transrodnost. Jedna od članica i sestara trija „Systur“ pojasnila je da je njeno dete transrodno i da tim gestom žele da upute podršku svim roditeljima da vole i podržavaju svoju decu bezuslovno.

Izvođači su sami izvlačili svoje ceduljice s natpisom u kom delu finala će nastupiti, dok je prošle godine, umesto njih, to činio moderator.

Kad je reč o redosledu nastupanja u finalu, žreb izgleda ovako:

 • prva polovina finala: Švajcarska, Jermenija, Portugalija, Norveška, Ukrajina, Holandija;
 • druga polovina finala: Island, Litvanija, Grčka, Moldavija.

Podsećamo, od članova „Velike petorke“ u prvoj polovini takmičarskog dela finalne večeri će se nadmetati svi osim Ujedinjenog Kraljevstva: Italija (broj 9), Španija, Nemačka i Francuska.

Oznake

12 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Iskreno, imala je ogromnu tremu i to je bilo bas vidljivo što je dosta umanjilo sustinu celog nastupa. Poenta je bila u njenoj kritici i ,,osudjivackom,, pogledu, Toga ovde nije bilo. Falilo mi je dosta njene cvrstine. Ali je sve to razumljivo kada se uzme u obzir koliki teret nosi u vidu nasih ocekivanja. Moje licno misljenje je da su izdvojene sekvence jako lose i uopste nemaju poentu. Kljucne stvari se ni ne pominju tokom cele pesme. Ekrani su skoro pa nebitni a to je dodavalo prvobitnom nastupu bas onako, kako bih rekao, mnogo. Daj boze da prodje u finale, ali od pobede i dobrog plasmana nista ni ove godine.
  Sve u svemu, jako mlako, ali boze moj. Sta sad… Idemo dalje i navijamo svim srcem da prodje u finale jer je volimo beskrajno.

 • Meni se svidja nastup, mnogo
  bolje nego sto je bilo na nasem
  izboru. Ima par super novina u koreografiji, sve izgleda very artistic i superiornije u odnosu na sve nastupe iz prvog polu finala. Ona mozda ima
  malu tremu i poneki fals al sve u svemu odlicno.

 • Meni se svidja nastup, mnogo
  bolje nego sto je bilo na nasem
  izboru. Ima par super novina u koreografiji, sve izgleda very artistic i superiornije u odnosu na sve nastupe iz prvog polu finala. Ona mozda ima
  malu tremu i poneki fals al sve u svemu odlicno.

 • @Umetnica (Jury Show nastup) može li se kako pogledati Vladanin nastup? 🙁

  P.S. Po press polu, Švedska je prva sa 9.7% a Srbija 2. sa 9.6%. To ne mora ništa da znači, ali evidentno je da je Konstrakta velika atrakcija. Finale neupitno.

 • Nešto mi fali ovde, malo sam razočaran i tužan. Mislim da je trema

 • Meni, kao što na drugom topiku napisah, fali onaj šareni ArtWork. Stejdžing sa PZE je bio mnogo bolji i ubedljiviji. Ovo je dosta tamno. Kadriranje nije dovedeno do perfekcije. A možda smo i samo prekritični. Pomolimo se ;).

 • Dobar nam je nastup, Konstrakta jedino mora da popravi dikciju i bice to to, nekako je plasljivo izvela ili mi se cini…A LED ekrani su tacno nepotpuni zbog raspalog sunca, mislim da je bilo planirano da glavne animacije budu na njemu ali nema veze, dobro je na kraju ispalo…A kladionice mi totalno nisu jasne, Ukrajinu su vec proglasile pobednikom sa 51% sanse, nase kvote rastu, cak ce i Moldavija da nas prestigne sto mi je totalno nebulozno i neshvatljivo…

 • Hvala za link.
  Uhh, prvi utisak ok, nije loše a moglo je i bolje. Trema je drži primetno sve do prvog refrena i nekoliko kadrova je moglo/trebalo biti bolje snimljeno. Pitanje je koliko je to zaista bitno za širu publiku, a koliko primećujemo samo mi koji znamo svaki detalj. Uhh, nije lako, razumem je.
  Samo hrabro i slobodno sutra. Opusti se Kontstra i sve će biti dobro.

 • Prva polovina je skoro popunjena, sto blago povecava sanse da Konstrakta upadne u drugu polovinu, ako prodje u finale naravno.