Dečja Evrovizija 2022

Kako se Jerevan priprema za Dečju Evroviziju 2022?

Tradicionalna obeležja svake Pesme Evrovizije jesu i konferencije za medije povodom dečjeg takmičenja. Tim povodom su u Torinu na temu 20. takmičenja govorili predstavnici jermenske delegacije.

Kao što smo vas ranije izvestili, 20. dečja Evrovizija biće održana 11. decembra u sportsko-rekreativnom kompleksu „Karen Demirchyan“ u jermenskoj prestonici Jerevanu.

Na jučerašnjoj konferenciji u foajeu hale „PalaOlimpico“ govorili su: šef jermenske delegacije i izvršni producent dečje Evrovizije 2022. David Tserunyan, direktorka odnosa s javnošću pri jermenskoj delegaciji Anna Ohanyan i aktuelna pobednica dečje Evrovizije Maléna Fox, zahvaljujući kojoj će Jerevan drugi put nakon 2011. ugostiti dečji Evrosong.

Maléna je svoje prošlogodišnje iskustvo opisala kao nadrealno, i kao nešto od čega je živela i narednih nekoliko meseci. Maléna, koja danas ima 15 godina, dalje je sve ovo opisala sledećim rečima:

Nisam mogla da verujem da mi se to dešava! Bilo je neverovatno, i nikada neću zaboraviti to osećanje. Ne mogu da zamislim da je to moja pesma koju ljudi pevaju u mojoj zemlji i po kojoj me prepoznaju. Na Tik-toku je bilo kao da je moja svaka druga pesma koju sam čula! To mi je svakako donelo slavu, ali ja sam sigurna u sebe i više verujem u sebe. Možete verovati u svoje najluđe snove i znati da su dostupni!

Dečja Evrovizija 2022. biće jubilarna, 20. edicija ovog prestižnog dečjeg takmičenja. Po rečima Davida Tserunyana, ti popodnevni sati će tokom 11. decembra biti zaista posebni.

Bićemo više nego srećni i spremni da poželimo dobrodošlicu svakoj zemlji koja želi da se pojavi u Jerevanu. Ne treba zaboraviti da će ovo biti 20. Dečja pesma Evrovizije, velika godišnjica. Spektakularno je što ovaj program traje ovoliko dugo, postaje ustaljen. Bilo bi lepo videti neke nove države, možda neke od onih koje učestvuju na Evroviziji za odrasle, a koje nikada nisu bile na juniorskoj. Možda bi ovo jubilarno izdanje bila dobra prilika da se pridruže emisiji!

Pripreme za 11. decembar su već u toku, uz punu podršku državnih i opštinskih vladinih agencija. Šef odeljenja za odnose s javnošću Anna Ohanyan je objasnila:

Organizovanje dečje Evrovizije 2011. mnogo nam je pomoglo, daje nam smernicu da napravimo nezaboravan događaj u Jermeniji. Ovog puta imamo dobre smernice kako da se održi tako velik događaj u našoj državi. Jermenska vlada već je formirala komisiju za pripreme za dečju Evroviziju, angažovane su gradske vlasti, tako da su pripreme u punom jeku! Videćete šta je novo, a šta je sačuvano iz 2011. Prostor je isti, ali će biti renoviran kako bi imao veći kapacitet i bio pogodan za takmičare i posetioce.

Pred prezentaciju dva direktna finalista i proglašenje kvalifikovanih iz 1. polufinala, jedan od prezentera seniorske Evrovizije Alessandro Cattelan intervjuisao je Malénu Fox, što možete pogledati u videu priloženom ispod:

Oznake