ESC-potpourri

Pobednici su ponudili roze šešir i trofej na prodaju za pomoć ukrajinskoj vojsci

U novom „evrovizijskom potpuriju“ u centru pažnje nalaze se aktuelni evrovizijski pobednici, članovi grupe „Kalush Orchestra“. Takođe, možete naći i zanimljivosti iz Andore i Španije.

🇺🇦 Ukrajinski predstavnici donirali trofej i šešir na humanitarnu licitaciju. Kijev spreman da ugosti Evroviziju 2023

Poznato TV lice i voditelj ukrajinskog Izbora u periodu od 2017. do 2020. Sergij Pritula, pokrenuo je humanitarnu fondaciju za pomoć ukrajinskoj vojsci, najviše pogođenoj tokom rata između Rusije i Ukrajine. Fond su podržali i aktuelni evrovizijski pobednici, članovi sastava „Kalush Orchestra“, koji su na humanitarnu licitaciju ponudili roze šešir frontmena sastava Olega Psjuha i svoj evrovizijski trofej. Onaj ko donira najveći iznos kriptovalute dobiće pobednički trofej Pesme Evrovizije. Onog trenutka kada je licitacija bila objavljena, za šest sati je bilo skupljeno više od 47.000 evra.

Takođe, prvi zamenik načelnika kijevske gradske administracije Mikola Povorožnik izjavio je da je Kijev spreman da ugosti Evroviziju 2023, te da je kompletna infrastruktura organizatorima na raspolaganju. No, to će zavisiti i od toga da li će rat između Ukrajine i Rusije biti završen.

🇦🇩 Male šanse za povratak Andore. Direktor rumunskog emitera podržao nameru o povlačenju

Iako je Andora ranijih godina najavljivala povratak na Pesmu Evrovizije, čini se da ni 2023. neće uspeti da ostvari svoju zamisao u vezi s povratkom na festival najbolje pesme Evrope i Australije. Tim povodom je generalni direktor javnog emitera RTVA Dani Ortola izneo stanovište po kom Andora ne planira da se vraća na Evroviziju u neko dogledno vreme.

U isto vreme je generalni direktor Televizije Rumunija Cristian Turturică izjavio da podržava nameru o povlačenju Rumunije sa Evrovizije nakon skandala u vezi sa prebrojavanjem glasova žirija tokom trajanja 2. polufinalne večeri.

🇪🇸 Španci najavljuju još bolji Benidorm Fest za 2023

Treće mesto Špankinje Chanel na finalnoj večeri takmičenja u Torinu javnom emiteru RTVE dalo je zamajac za novo izdanje Benidorm Festa, koje će biti održano početkom naredne godine. Za tu priliku su planirani: proširenje smeštajnog kapaciteta benidormske „Male palate sportova“, kao i formiranje posebnog kluba naziva Benidorm Fest Village, na kojoj će posetioci moći da dožive Evroviziju kroz više različitih događaja.

Takođe, trenutno RTVE sa organizacijom lokalnih i regionalnih emitera FORTA pregovara o tome da održi regionalno kvalifikaciono takmičenje na osnovu kojeg će se jedan ili dva izvođača kvalifikovati za Benidorm Fest. No, postoji i rizik da se takva zamisao sprovede u delo zato što bi se mahom to pretvorilo u takmičenje pesama, a ne nacija.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Rumuni odlučili da izigravaju žrtvu..
    Ako će da se povuku nakon što su posle tri ispadanja uspeli da udju u finale i nakon upitnog nacionalnog izbora,stvarno ne znam kako će nakon toga da animiraju autore da se aktiviraju..