Balkan, Balkan! Srbija

Evrovizija 2022 | Objavljen Konstraktin Live-on-tape nastup

Među live-on-tape nastupima ovogodišnjih evrovizijskih učesnika koji se ovih dana plasiraju na oficijelni Jutjub kanal, mesto je našao i rezervni nastup naše Konstrakte.

Realizacija rezervnih nastupa bila je obavezna za sve delegacije koje su se prijavile za učešće na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Torinu. Ova praksa je bila primenjena drugu godinu uzastopno sa ciljem da sve prijavljene delegacije ravnopravno ostanu u konkurenciji za pobednika ukoliko neko od kovida-19 oboli uoči takmičenja ili tokom proba. Na svu sreću, svi učesnici su živi i zdravi doputovali u Torino, ali organizatori su imali obaveze da objave osmišljene rezervne nastupe.

Ekskluzivno pravo da svoje rezervne nastupe objave pre organizatora imali su predstavnici Poljske i Crne Gore Ochman i Vladana Vučinić. Od snimanja rezervnog nastupa jedino su bili pošteđeni aktuelni evrovizijski pobednici, članovi ukrajinskog sastava „Kalush Orchestra“, zbog trenutne ratne situacije u državi. Holanđanka S10 i češka grupa „We Are Domi“ za sada su ostali jedini koji su odlučili da ne plasiraju live-on-tape nastupe.Ovog popodneva plasirani su rezervni nastupi Maltežanke Emme Muscat, Izraelca Mihaela Ben-Davida i, naravno, naše Konstrakte. Konstrakta je svoj rezervni nastup snimila 6. marta u studiju RTS-a u Košutnjaku, dan nakon završetka finalne večeri nacionalnog izbora „Pesma za Evroviziju 22“. Zajedno sa njom su u Beogradu tog dana istim povodom boravile i predstavnica Crne Gore Vladana Vučinić, kao i makedonska predstavnica Andrea Koevska.

Ispod možete pogledati i rezervne nastupe predstavnika Malte i Izraela.Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Konstraktin Live-On-Tape nastup je savršen. Po meni je nadmašio i onaj sa PZE, koji sam smatrao najboljim. Od evrovizijskog je svakakog bolji. No, razlika je, da li nastupaš u praznom studiju ili pred 15 000 ljudi i oko 200 miliona kraj malih ekrana.

    Da su Live-On-Tape nastupi odrađeni pošteno, se vidi (čuje!) na primeru Austrije. Što neko reče “Hajde da se pravimo, da ovo nikada nismo videli i čuli, te da pamtimo samo studijski snimak”.

  • Moram povući sve negativno što sam rekao o Vladaninom pevanju. Kada je trebalo, demantovatala je sve skeptike (uključujući i mene) i dokazala da ima raskošan vokal. Očigledno je loš monitoring uticao na kvalitet prvobitne interpretacije uživo.