ESC Serbia — 22 6 2022
Dobitnici nagrada sajta ESC Radio za 2022. godinu
Evrovizija 2022 Zanimljivosti

ESC Radio Awards 2022 | Dobitnici nagrada su…

Posetioci sajta ESC Radio su odlučili da nagrade u ovogodišnjoj konkurenciji ponesu Sam Ryder, Chanel i grupa „Subwoolfer“.

Između 11. i 19. juna, posetioci sajta ESC Radio glasali su za najbolju pesmu, najbolje izvođače u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za najbolju grupu Evrovizije 2022. Rezultati su bili sledeći…

Najbolja pesma

Za najbolju pesmu Evrovizije 2022. sa 12,1% glasova izglasana je vicešampionska Space man u izvođenju Britanca Sama Rydera. Ovo je bio treći trijumf za Ujedinjeno Kraljevstvo na dodeli nagrada sajta ESC Radio nakon što je Bonnie Tyler 2013. osvojila nagrade za najboljeg ženskog izvođača i najbolju pesmu, i nakon što je duet „Joe i Jake“ proglašen za najbolju grupu 2016.

Drugo mesto pripalo je Šveđanki Corneliji Jakobs (10,6% glasova), a treće Italijanima Mahmoodu i Blancu (9,87%) glasova. Naša Konstrakta je učešće u glasanju za najbolju pesmu završila na 7. mestu. Iako su predstavnici Finske (grupa „The Rasmus“) i Francuske (Alvan i grupa „Ahez“) svoje učešće na Evroviziji 2022. završili na dnu tabele, ipak su u glasanju za najbolju pesmu završili među prvih 10, i to na 8. i 10. mestu. Pobednici Evrovizije 2022, članovi ukrajinske grupe „Kalush Orchestra“, bili su 9. na glasanju za najbolju pesmu.

Najbolji ženski izvođač

Pobedu u kategoriji za najboljeg ženskog solistu izvojevala je Špankinja Chanel sa 19,9% glasova. Drugo mesto ponovo je pripalo Šveđanki Corneliji Jakobs (17,2% glasova), dok je 3. mesto zauzela naša Konstrakta. Ovo je bio drugi put da Španija trijumfuje na dodeli nagrada sajta ESC Radio nakon grupe „D’Nash“ 2007. godine.

Najbolji muški izvođač

Sa ubedljivih 36,8% glasova, Britanac Sam Ryder odneo je pobedu i u kategoriji najboljeg muškog vokala Evrovizije 2022. Drugo mesto pripalo je Poljaku Ochmanu, dok je 3. poziciju zauzeo Estonac Stefan.

Najbolja grupa

Za najbolju grupu izglasani su članovi tajanstvenog norveškog trija „Subwoolfer“ sa osvojenih 16,2% glasa. Drugo mesto zauzeo je finski sastav „The Rasmus“ (14,5% glasova), a na 3. poziciji našli su se evrovizijski pobednici, članovi ukrajinske grupe „Kalush Orchestra“ sa osvojenih 12,0% glasova. Ovo je bio treći trijumf za norveške predstavnike na dodeli nagrada sajta ESC Radio — prethodno su naklonost fanova stekli Alexander Rybak 2009. u kategorijama „Najbolja pesma“ i „Najbolji muški izvođač“ i trio „KEiiNO“ 2019. u kategoriji „Najbolja grupa“.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.