ESC Potpourri Stars — 26 6 2022
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

DPE 2022 | Makedonci održali audiciju, a Maltežani otvorili konkurs

Nove aktuelnosti u vezi sa pripremama za 20. dečju Evroviziju u Jerevanu posvećene su vestima iz Severne Makedonije, Holandije i sa Malte.

🇲🇰 Makedonci održali audiciju za odabir 17. juniorskog izaslanika

Makedonska radio-televizija i ove godine će svog juniorskog evrovizijskog predstavnika odrediti interno, ovaj put putem audicije koja je bila održana 23. juna u prostorijama MRT sa početkom od 10 sati pre podne. Na audiciji je učestvovao odabran broj pozvane dece uzrastne kategorije između 9 i 14 godina koja su se pred komisijom predstavljali sa po dve pesme po svom izboru. Ovo je bio prvi put nakon 2019. da makedonski juniorski evrovizijski predstavnik bude izabran na takav način.

🇲🇹 Maltežani otvorili konkurs za Malta Junior Eurovision Song Contest 2022. Veliko finale 2. oktobra

Zajedno sa potvrdom učešća na dečjoj Evroviziji u Jerevanu, malteški emiter PBS 24. juna otvorio je konkurs za 18. juniorskog evrovizijskog izaslanika. Konkurs za nacionalno finale Malta Junior Eurovision Song Contest 2022 biće otvoren do 15. avgusta, a uslovi se oslanjaju na opšta pravila dečje Evrovizije.

Profesionalna komisija će za veliko finale odrediti 16 pesama. Lista finalista biće objavljena 1. septembra, a veliko finale biće održano 2. oktobra. Odluku o pobedniku donosiće glasovi stručnog žirija (75% udela u proglašenju pobednika) i gledalaca (25% udela u proglašenju pobednika). Tokom trajanja finala biće proglašene samo tri najbolje plasirane pesme. U slučaju izjednačenog rezultata, prednost pri proglašenju pobednika imaće glasovi žirija.

🇳🇱 Holanđani rasporedili 14 finalista u četiri formacije

Kao što smo i najavili, Holanđani su 24. juna rasporedili 14 ranije selektovanih učesnika finalne večeri nacionalnog izbora Junior Songfestival 2022 u četiri formacije. U konkurenciji za 20. holandskog predstavnika naći će se jedan solista kao i tri grupe — po jedna grupa dečaka i devojčica, kao i jedna mešovita grupa.

Četiri potencijalne takmičarske pesme za odlazak u Jerevan izvešće:

  • Luna kao jedina solistkinja u konkurenciji;
  • grupa devojčica — Eva, Kayleigh, Larissa i Lemay;
  • grupa dečaka — Danny, Kaey, Luuk, Thijs i Thomas;
  • mešovita grupa — Joep, Lois, Noor i Sam;

Sada su u pripremi originalne pesme koje će svaka od ove četiri formacije izvesti na nacionalnom finalu 24. septembra u roterdamskoj areni „Ahoy“.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.