ESC Potpourri Stars — 28 6 2022
ESC-potpourri Gde su, šta rade?

Barbara Pravi u Beogradu. Little Big poziva na prestanak rata

Novi „evrovizijski potpuri“ nešto je laganijeg tipa u odnosu na ono što ste čitali prethodnog dana. Od aktuelnosti u vezi sa Evrovizijom 2023. tu je da i Belgija želi da bude domaćin takmičenja, dok ostatak prostora ispunjavaju najava beogradskog koncerta Barbare Pravi i nova pesma ruske grupe „Little Big“.

🇧🇪 I Belgijanci zagriženi za organizaciju Evrovizije 2023

Nakon izveštaja da Evropska unija navodno priprema kandidaturu Brisela za domaćina Evrovizije 2023. u znak gesta solidarnosti sa Ukrajinom, frankofoni javni emiter RTBF potvrdio je da je Belgija zainteresovana za organizaciju Evrovizije 2023 u slučaju da ih organizatori pitaju za zahtev. Generalni direktor tog emitera Jean-Paul Philippot izjavio je da će o toj ideji razgovarati sa članovima generalne skupštine EBU 30. juna. U slučaju da budu izabrani, RTBF bi nastojao da bude domaćin takmičenja sa drugim javnim organizacijama. Tu ideju podržava i Grad Brisel.

🇷🇺 Grupa „Little Big“ novom pesmom poziva na prekid rata u Ukrajini

Nesuđeni ruski predstavnici iz 2020, članovi grupe „Little Big“ sa izbijanjem ruske invazije na Ukrajinu preselili su se u Los Anđeles i tokom boravka u ovom slavnom američkom gradu uradili su novu pesmu Generation Cancellation kojom pozivaju na prekid rata u Ukrajini.

🇫🇷 Koncert Barbare Pravi u Beogradu

Vicešampionka prošlogodišnje Evrovizije Barbara Pravi održaće koncert u Beogradu 28. juna na prostoru Botaničke bašte u sklopu BELEF-a sa početkom od 21 sat. Koncert Barbare Pravi u Beogradu organizuju festival BELEF i Francuski institut u Srbiji, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Delegacije EU u Srbiji i kompanje MTS Telekom Srbija.

Uspeh na prošlogodišnjoj Evroviziji u Roterdamu ova pevačica srpskog porekla je dotakao stručnjake da joj na dodeli nagrada Victoire de la Musique dodele nagradu za otkrovenje godine. Ovih dana aktuelna je sa mini-albumom „Les Prières – Racines“.