ESC-potpourri

DPE 2022 | Holanđani objavili nazive pesama, Rusi obustavili selekciju

Pripreme za 20. dečju Evroviziju, koja će biti održana u jermenskoj prestonici Jerevanu, sve više i više odmiču. Zato vam u ovom potpuriju donosimo vesti iz Holandije, Rusije, Italije i domaćina Jermenije.

U našem izdvojenom tekstu možete pročitati više o izabranim predstavnicama Severne Makedonije:

DPE 2022 | Lara i Irina zastupaju Severnu Makedoniju

🇳🇱 Holanđani objavili nazive i isečke takmičarskih pesama za četiri formacije

Holandski emiter AVROTROS objavio je nazive pesama s kojima će se četiri napravljene formacije boriti za odlazak na dečji Evrosong u Jerevan, kao i nazive novooformljenih grupa:

  • grupa dečaka „High5“ (Danny, Kaey, Luuk, Thijs i Thomas) | Because I know
  • mešovita grupa „MixedUp“ (Joep, Lois, Noor i Sam) | If doesn’t matter
  • grupa devojčica „Infinity“ (Eva, Kayleigh, Larissa i Lemay) | Never ever
  • Luna | La festa

Nacionalno finale biće održano 24. septembra, treću godinu zaredom u roterdamskoj areni „Ahoy“. Nazive grupnih formacija, kao i prethodnih godina, birali su pratioci oficijelnih naloga Junior Songfestivala na Instagramu i Tik-toku. U poslednje objavljenom vlogu, svako od 14 izabranih finalista je otkrio nazive pesama sa kojima će se predstaviti publici, bili su prezentovani i isečci, dok će navedene takmičarske numere u celosti biti prezentovane u danima koji su pred nama.

Tim povodom, svih 14 finalista Junior Songfestivala 2022 uradili su i zajedničku pesmu promotivnog karaktera Living in the moment, koja je objavljena isto 1. jula.

🇮🇹 RAI 1 biće odgovoran za odabir italijanskog predstavnika i prenos takmičenja

Italiju ćemo i drugu godinu zaredom gledati na sceni dečjeg Evrosonga, međutim, javni emiter RAI je odlučio da sve aktivnosti u vezi sa odabirom predstavnika i prenosa takmičenja poveri primarnom kanalu RAI 1, i to radi cilja da takmičenje zaintrigira širu javnost. Do sada je dužnost od debitanstkog pojavljivanja 2014. obavljao specijalizovani kanal RAI Gulp. Direktor producentske kuće RAI Ragazzi Luca Milano ovu odluku je obrazložio rečima da je ponosan na sve ono što je urađeno na prethodnih sedam učešća, ali da je došlo vreme da se promocija dečje Evrovizije u Italiji digne na viši nivo. Za sada nije poznat način na koji će italijanski predstavnik za Jerevan biti delegiran.

🇷🇺 Rusi obustavili realizaciju nacionalne selekcije

Rusi nisu propustili nijedan dečji Evrosong počev od 2005, ali nećemo ih gledati ove godine zbog toga što su svi tamošnji emiteri učlanjeni u Evropsku radiodifuznu uniju još u maju suspendovani iz njenog sistema. Iako su računali da će suspenzija biti kratkog daha, ipak su televizijska kuća „Karusel“ i Akademija Igora Krutoja odlučili da obustave realizaciju nacionalne selekcije zbog navedenih novonastalih okolnosti. Ono što ostaje nejasno jeste zašto su se Rusi spremali za pojavljivanje na dečjoj Evroviziji, kad su emiteri suspendovani iz EBU na neodređeno vreme.

🇦🇲 Delegacija EBU posetila Jerevan

Delegacija Evropske radiodifuzne unije posetila je Jerevan kako bi proverili tehničke i realizatorske kapacitete u hali „Karen Demirchyan“, gde će 11. decembra biti održana velika završnica.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.