ESC-potpourri

DPE 2022 | Objavljena prva holandska pesma, Islanđani se ni ove godine neće takmičiti

Dok traju pripreme za 20. dečju Evroviziju, koja će biti održana u Jerevanu 11. decembra, pojedine države leto koriste za pripremu. Na tom planu posebno prednjače Holanđani i Poljaci, a tu je i jedna zanimljivost sa Islanda.

🇳🇱 Prva potencijalna holandska pesma je u etru

Holandski emiter AVROTROS je 6. jula započeo sa prezentacijom pesama koje će biti izvedene na nacionalnom finalu Junior Songfestival 2022, čiji je termin održavanja zakazan za 24. septembar u roterdamskoj areni „Ahoy“. U pitanju je numera Never ever u izvođenju kvarteta devojčica „Infinity“. Preostale tri numere biće predstavljene 13, 20. i 27. jula.

Da podsetimo, u konkurenciji za holandskog predstavnika ove godine naći će se:

  • grupa dečaka „High5“ (Danny, Kaey, Luuk, Thijs i Thomas) | Because I know
  • mešovita grupa „MixedUp“ (Joep, Lois, Noor i Sam) | It doesn’t matter
  • grupa devojčica „Infinity“ (Eva, Kayleigh, Larissa i Lemay) | Never ever
  • Luna | La festa

🇵🇱 Aleksander Sikora novi prezenter šoua Szansa na sukces — Eurowizja Junior

Televizija Poljska objavila je da će četiri završne emisije šoua Szansa na sukces — Eurowizja Junior biti emitovane tokom septembra. Tačni datumi emitovanja biće utvrđeni u skorijem periodu. Ono što je za sada poznato jeste da će sve četiri epizode ovog šoua voditi Aleksander Sikora, koji je evrovizijskim fanovima poznat kao jedan od prezentera dečje Evrovizije u Gljivicama 2019. Od 2021. Sikora obavlja i funkciju jednog od komentatora seniorske i juniorske Evrovizije za Poljsku, zajedno sa Marekom Sierockim.

Format nadmetanja u navedenom šouu ostaće isti onakav kakav važi od 2019 — 21 kandidat biće raspoređen u tri polufinale grupe po sedam, a pobednici sve tri polufinalne emisije će se u finalnoj epizodi boriti za mesto koje vodi na dečju Evroviziju. O pobednicima polufinalnih epizoda odluku će donositi žiri, a u finalu će udeo u proglašenju pobednika imati i gledaoci.

🇮🇸 Islanđani i ove godine preskaču dečju Evroviziju

Delegacija islandskog javnog emitera RÚV je prošle godine bila prisutna na ceremoniji održavanja dečje Evrovizije u Parizu, i samim tim emitovala završnicu na odloženo. Iako se spekulisalo da će Islanđani upravo u Jerevanu ostvariti svoj debi i među dečjom konkurencijom, od debitantskog pojavljivanja Islanda na dečjoj Evroviziji za sada neće biti ništa.

Odloženo emitovanje dečje Evrovizije u Parizu je islandskom emiteru RÚV bilo tek drugi put da emituje to takmičenje nakon 2003.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.