ESC Potpourri Stars — DPE 2022 — 28 7 2022
ESC-potpourri

DPE 2022 | Holanđani objavili sve pesme. Španci predstavnika biraju putem audicije

Pripreme za dečju Evroviziju u Jerevanu sve više odmiču, te se polako približava i famozni 11. decembar, za kad je i predviđeno održavanje završnice. Dokle su sa tim stigli Holanđani i Španci, saznajte u narednim redovima.

U našem izdvojenom tekstu možete pročitati više o konkursu za 14. srpskog predstavnika u 20-godišnjoj istoriji dečje Evrovizije.

DPE 2022 | Srbija traži pesmu za Jerevan. RTS raspisao konkurs

🇳🇱 Objavljene sve holandske pesme

Puštene su u etar sve četiri pesme koje će biti izvedene na holandskom nacionalnom finalu Junior Songfestival 2022, koje je na programu 24. septembra u roterdamskoj areni „Ahoy“. U pitanju su:

Klikom na naziv svake numere ih možete poslušati.

🇪🇸 Španci će svog aduta odabrati putem javne audicije

Direktorka za komunikaciju i učešće pri španskom emiteru RTVE María Eizaguirre potvrdila je da će španski juniorski evrovizijski predstavnik i ove godine biti selektovan internom metodom. Novitet u odnosu na prethodne selekcije je taj što će izvođač biti izabran putem javne audicije za koju će poziv biti otvoren sredinom avgusta, a zatvoren tokom septembra. Prema rečima gđe Eizaguirre, novom metodom selekcije biće omogućeno mladim umetnicima da im pruži platformu koja ima više alata i mogućnosti za razvoj karijere, te će biti omogućena i veća transparentnost u odabiru izvođača. Izrazila je i nadu da će 3. mesto Španije na Evroviziji 2022. inspirisati mnoge mlade umetnike da dođu na audiciju. Navela je i da želi da poveća interes Španaca za dečjom Evrovizijom, kao i da razvija selekcionu metodu tokom narednih godina. Uskoro će biti objavljen pun pravilnik za učešće na javnoj audiciji.