ESC Potpourri — 28 7 2022
ESC-potpourri

Sanmarinežani o predstavniku odlučuju 17. februara. Evangelia planira put u UK

Nakon što je objavljena država koja će iduće godine ugostiti Evroviziju, došlo je vreme da damo osvrt na ono što su pojedine delegacije, a i željeni izvođači, pripremali u poslednjih nekoliko nedelja.

Više o novom domaćinu Evrovizije 2023. možete pročitati u našem izdvojenom tekstu:

Ujedinjeno Kraljevstvo biće domaćin Evrovizije 2023

🇸🇲 Sanmarinežani o predstavniku odlučuju 17. februara

Još tokom priprema za Evroviziju u Torinu, uprava nacionalnog emitera San Marina SMRTV saopštila je da će i naredne godine svog evrovizijskog aduta birati putem šoua Una voce per San Marino. Pripreme za drugo izdanje ovog međunarodnog šoua već su krenule, pa su objavljeni i detalji o održavanju audicija, kao i završnih večeri. Ukratko rečeno, festival će se odvijati po istim pravilima igre kao i prošle godine.

Kasting faza odvijaće se u dve etape — od 13. do 17. decembra i od 3. do 11. januara. Završna faza izbora Una voce per San Marino biće organizovana između 12. i 17. februara. Prve dve večeri biće namenjene polufinalnim nadmetanjima u međunarodnoj kategoriji, treće veče biće rezervisano za nacionalno polufinale, četvrto veče biće koncipirano u formi šoua „Druga šansa“, na kom će se nadmetati odabrani eliminisani iz prva tri polufinala, i peto polufinalno veče 16. februara biće organizovano u formi „malog finala“ u kategoriji „Zvezde u nastajanju“.

Na finalnoj večeri 17. februara nastupiće odabrani kandidati koji su prošli grotlo „malog finala“ i iskusni međunarodni izvođači koji će od produkcije dobiti poziv da se nadmeću na finalnoj večeri sa potpuno novim pesmama. Odluku o finalistima i pobedniku donosiće žiri.

🇬🇷 Evangelia Psarakis ne odustaje od Evrovizije

Grčko-američka pevačica Evangelia Psarakis objavila je da će aplicirati i za grčkog i za kiparskog predstavnika na Evroviziji 2023. Ova popularna pevačica je i ove godine pokušala da se domogne evrovizijske scene. Njen prvi pik bila je Grčka, tamo je poslala nekoliko pesama, ali nije uspela da prođe u drugu fazu interne selekcije izvođača. Potom se ponudila kiparskoj delegaciji, ali je i tamo ostala kratkih rukava. Jedna od podnetih pesama je kasnije vrlo brzo našla put do slušalaca, a radi se o kompoziciji Ónira.

No, grčki emiter ERT još uvek nije objavio planove u vezi sa pripremama za Evroviziju 2023, a Kiprani su odustali od muzičkog rijalitija All together now kao izbornog mehanizma i odlučili da bar još jednu sezonu ostanu verni internoj selekciji pesme i izvođača.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.