ESC-potpourri

Noa Kirel je i zvanično potvrdila učešće. Britanci muku muče sa slobodnim dvoranama

U centru pažnje novog „evrovizijskog potpurija“ nalaze se domaćini Britanci i Izraelci. Da li je Noa Kirel potvrdila učešće na Evroviziji 2023, i u kakvu muku su se upleli Britanci, saznajte u narednim redovima.

🇬🇧 Britanci muku muče sa slobodnim dvoranama i terminima

Iako je Bi-Bi-Si prihvatio ponudu Evropske radiodifuzne unije da ugosti Pesmu Evrovizije 2023, uprava ovog uglednog emitera našla se u velikim problemima jer u ovom trenutku ne može da nađe slobodnu dvoranu, a ni slobodne termine za organizaciju takmičenja. Iz tih razloga datumi održavanja takmičenja nisu bili odmah objavljeni. Evrovizija je složen događaj koji zahteva dugu pripremu, a producenti treba da imaju slobodnu halu na raspolaganju šest do osam nedelja pre evrovizijske sedmice. Još uvek nije poznato ni koji grad će ugostiti Evroviziju 2023. jer tek 12. avgusta će se znati koji gradovi ulaze u uži izbor.

Ono što je izvesno jeste to što će datumi nekih turneja morati da se odlože ili otkažu kako bi se napravilo prostora za organizaciju Evrovizije u maju. Među onima koji imaju rezervisane koncerte u tom periodu nalaze se Elton John, Magic Mike i Andre Rieu, zbog čega su Liverpul, Lids, Glazgov, Njukasl i Mančester u ovom trenutku neki od problematičnih gradova za organizaciju celog događaja. Niko od producenata spornih koncertnih turneja nije dobio dopis od upravnika hala da pomere datume održavanja spornih koncerata. Ulaznice su još u prodaji za sve izvedbe jer se konačna odluka neće znati do jeseni, što znači da se do tada neće ni znati koji će grad morati da otkaže ili odloži prethodne rezervacije.

🇮🇱 Noa Kirel i zvanično potvrdila učešće na Pesmi Evrovizije 2023

Skoro mesec dana nakon što je zvanično imenovana za predstavnicu Izraela, Noa Kirel je i zvanično potvrdila učešće na Evroviziji 2023. Na konferenciji održanoj u telavivskom hotelu „Carlton“, Kirelova je izjavila zašto je tek sad prihvatila ponudu javnog emitera KAN (IPBC) da se takmiči u Britaniji 2023:

Morala sam da ostavim svoj ego i brige po strani. Nisam navikla da budem u situaciji da se takmičim sa drugima. Nedavno sam saznala i za rizike, i da ne pada sve i ne raste na umeću i izvođenju. Pri donošenju zvanične odluke sam iz srca ostavila sve to po strani i izlazim sa potpunom verom. Idem da donesem čast svojoj državi.

Noa Kirel je tim rečima učešće na Evroviziji 2023. shvatila kao dužnost od nacionalnog značaja, što je navela i u zvaničnom saopštenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija)