JESC 2022 — Kazakhstan: David Charlin
David Charlin, predstavnik Kazahstana na dečjoj Evroviziji 2022
Dečja Evrovizija 2022

DPE 2022 | David Charlin je peti predstavnik Kazahstana

Peti juniorski evrovizijski predstavnik Kazahstana biće David Charlin (srp. David Čarlin). Njegova takmičarska pesma za Jerevan biće naknadno određena i prezentovana.

Kazahstanska TV kuća Khabar učešće na dečjoj Evroviziji u Jerevanu potvrdila je 13. avgusta. Odmah sa potvrdom učešća objavljeno je da će istog dana Kazahstanci svog petog juniorskog evrovizijskog izaslanika odrediti putem međunarodnog dečjeg muzičkog festivala Baqytty Bala, čije je veliko finale bilo održano u Aktobeu istog dana kada je i Kazahstan potvrdio učešće na dečjoj Evroviziji 2022. Na finalnoj večeri nastupio je 21 izvođač: 13 iz Kazahstana i po jedno dete iz Rumunije, Turske, Rusije, Poljske, Uzbekistana, Bugarske, Španije i Jermenije. Ta jedna predstavnica Španije bila je iskusna juniorska evrovizijska učesnica iz 2019. Melani Garcia. Odluku o pobedniku donosio je petočlani žiri. No, pravila su naložila da putnik za Jerevan mora da bude selektovan među 13 predstavnika Kazahstana, pa je izbor pao na Davida Charlina.

Žiri koji je donosio odluku o pobedniku funkcionisao je u sledećem sastavu: Ashkat Mayemirov, Marat Aitimov, Kanat Aitbayev, Rukhiya Baydukenova, Yernar Nurtezin.

Dok ne saznamo njegovu takmičarsku pesmu, uživajte u glasu Davida Charlina.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.