Aktuelno Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Trio Hurricane s novom postavom. Måneskin osvojio MTV VMA

Ovaj potpuri evrovizijskih vesti mogao bi da se svrsta u rubriku „Gde su, šta rade?“, budući da vam donosimo aktuelnosti o evrovizijskim zvezdama i njihovim uspesima.

🇷🇸 Grupa „Hurricane“ ima nove članice

Ugovor s članicama grupe „Hurricane“ Sanjom Vučić, Ksenijom Knežević i Ivanom Nikolić zvanično je okončan 2. septembra, saopštila je PR grupe Ana Antonić. Istog dana formirana je nova postavka grupe koju čine A.K. (26), A.J.(22) i M.S.(20).

Kako je pojašnjeno u kratkom saopštenju, u čast prethodnih članica prva postavka grupe kolokvijalno će se nazivati „Hurricane one“, a nove članice će imati simboličan naziv „Hurricane two“. Po novom programu tokom septembra snimiće dve pesme, a sa publikom i fanovima družiće se 4 do 6 godina.

Zvanično predstavljanje novih članica će biti upriličeno u narednom periodu.

🇦🇲 Snap 12. evrovizijska pesma na US Billboard Hot 100 listi

Ovogodišnja predstavnička pesma Jermenije Snap našla se na Bilbordovoj američkoj listi 100 singlova, upisavši se tako u istoriju kao tek 12. pesma sa Evrovizije na toj top-listi, a druga u ovom veku, posle pobedničke numere Arcade Dankana Lorensa.

Pre njih, Gina G iz Velike Britanije je dospela na 12. mesto 1996. s hitom Oooh aah… Just a Llittle bit, dok su takođe Britanci iz grupe „Brotherhood of Man“ stigli na 27. poziciju s evrovizijskim klasikom Save your kisses for me 1976. godine. Tačnije, šest od 12 evrovizijskih pesama sa US Billboard Hot 100 dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva — ponajviše zbog jezičke i kulturološke bliskosti.

Ipak, za razliku od prošlog veka, kada su neki drugi faktori određivali plasman na pomenutu top-listu, uspeh pesama Arcade i Snap u ovom veku može se pripisati pre svega uticaju društvenih mreža i viralnosti koje su ove numere imale na Tik-toku, Instagramu, Spotifaju i drugim platformama za digitalno slušanje muzike.

Strastveni evrovizijski fanovi iz Australije Aussievision objavili su spisak svih evrovizijskih pesama koje su se našle na listi US Billboard Hot 100.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aussievisionnet (@aussievisionnet)

🇮🇹 I wanna be your slave grupe „Måneskin“ osvojio MTV VMA priznanje

MTV Video Music Awards održao se ove godine 28. avgusta (odn. 29. rano ujutru po centralnoevropskom vremenu) u Nju Džerziju, a evrovizijski pobednici iz Roterdama 2021. pokupili su još jedno svetsko priznanje — MTV nagradu u kategoriji Best Alternative Video za pesmu I wanna be your slave. Italijani su u toj konkurenciji bili bolji od Avril Lavigne, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Machine Gun Kelly i Panic! at the Disco.

Ipak, ova nagrada ostala je u senci njihovog cenzurisanog nastupa, tokom koje su izveli novu pesmu Supermodel, budući da je članica grupe Victoria izašla na binu s (gotovo) golim grudima, jedva prekrivajući bradavice srebrnim diskovima, zbog čega je režiser te delove tela „zamutio“ u prenosu, izazvavši gnev kod fanova i gledalaca.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Velika je verovatnoća da će se nove Uraganke broj 2 pojaviti na RTS-om takmičenju za promociju, a isto tako verujem da će se Uraganka broj 1 Sanja Vučić pojaviti posredno ili neposredno. Više verujem da bi se pojavila kao deo kompozitorske ekipe za nekog izvođača nego što bi se pojavila na sceni. Obično su tračevi pratili RTS-ovo takmičenje ko bi se mogao prijaviti još od prvoga dana, ali ovog puta to nije slučaj. Ćutanje i tišina od svih mogućih tabloida i novina. Izgleda da je RTS-ovo rano raspisivanje konkursa iznenadilo mnoge, pa i štampu. Ali ipak ima prve najave ko će da isprati prijavu. Predsednik Udruženja Muzička institucija Rošer je najavio da će po treći put etno grupa Rošer prijaviti svoj rad na takmičenju. U prošlih dva ućešća nisu bili u finalu, pa najverovatnije su naučili lekciju da moraju to bolje.