ESC-potpourri

DPE 2022 | Objavljeni spotovi za poljsku i francusku pesmu. Britanska numera prvi put uživo 18. novembra

Ostaje nešto više od mesec dana do datuma kada ćemo saznati koja zemlja će odneti titulu najbolje evropske dečje numere. Uvek neprijatni ponedeljak ulepšavamo vestima iz Poljske, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

U našim izdvojenim tekstovima možete pročitati više o prezentovanim pesmama predstavnika Srbije, Kazahstana i Portugalije.

<strong>DPE 2022 | Zavirite u Katarinin „Svet bez granica“</strong>
<strong>DPE 2022 | David Charlin predstavio pesmu „Jer-Ana (Mother Earth)“</strong>
<strong>DPE 2022 | Nicolas Alves nas vraća u sedamdesete</strong>

🇵🇱 Poljakinja predstavila spot

Zvaničan spot za pesmu To the moon danas je ugledao svetlo dana, kada je objavljena i studijska verzija. Desetogodišnja Laura Bączkiewicz (srp. Laura Bončkijevič), koja će vijoriti zastavu Poljske na 20. juniorskoj Pesmi Evrovizije, muzički video snimala je u Vroclavu.

🇫🇷 Objavljen spot za Oh Maman

I Francuzi su se pohvalili video klipom za svoju predstavničku pesmu. Danas je predstavljen spot za Oh Maman, koju izvodi Lissandro, pevač i sinhronizator crtanih filmova.

🇬🇧 Prva javna izvedba britanske Lose my head

Pesma koja će predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo na Dečjoj pesmi Evrovizije imaće svoju premijeru uživo 18. novembra u sklopu BBC-jeve emisije Children in Need Appeal Night Show, gde se organizuje prikupljanje novca za decu i mlade Ujedinjenog Kraljevstva koji se nalaze u nepovoljnom položaju. Interno izabrana Freya Skye otpevaće svoju numeru Lose my head sa kojom će se takmičiti u Jerevanu u decembru.