Dečja Evrovizija 2022

DPE 2022 | Plešimo sa Nare!

Poslednja koja je prezentovala svoju takmičarsku pesmu za dečju Evroviziju 2022. je adut domaćina Jermena Nare. Njena takmičarska pesma nosi naziv Dance!.

Četrnaestogodišnja Nare Gazarjan, kako glasi pravo ime ove pevačice, za predstavnicu Jermenije na ovogodišnjoj dečjoj Evroviziji određena je putem javne audicije, na kojoj je učestvovalo 30 najboljih kandidata, odabranih među 100 prijavljenih. Za ovogodišnju završnicu pripremila je numeru bržeg ritma Dance!, koju su autorski uobličili Grigor Kjokjan i Nik Egibjan. Premijera navedene pesme bila je upriličena 12. novembra u 19 časova, na oficijelnom YouTube kanalu Dečje pesme Evrovizije. Ovom pesmom zaključena je lista 16 takmičarskih kompozicija koji će se boriti za trofej pobednika Dečje pesme Evrovizije 2022.

Jermeni na dečjoj Evroviziji

Jermeni su na dečjoj Evroviziji prvi put učestvovali 2007. godine u Roterdamu i od tada su samo jednom propustili takmičenje, 2020. godine zbog tadašnjih društveno-političkih okolnosti. Smatraju se jednom od najuspešnijih nacija u istoriji dečje Evrovizije jer nikada učešće nisu završili ispod 9. mesta na tabeli. Najbolji plasmani svakako su im dva prva mesta, koje su im doneli Vladimir Arzumanjan 2010. i Maléna 2021. godine. Ove godine Jermeni će drugi put ugostiti dečju Evroviziju nakon 2011. godine. Velika završnica 20. dečje Evrovizije biće održana 11. decembra u sportskoj hali „Karen Demirchyan“, sa početkom od 16 časova.

 

Oznake