Gde su, šta rade?

Duncan i Rosa snimili duet. Novi hitovi Sama Rydera

Koliko puta ste se okrenuli muzici u teškim vremenima? Sa svim životnim šenaniganima i brigama, metaforičkim udarcima koje nastojimo da izbegnemo ili ublažimo, okrećemo se onome što služi kao lek, što nam neće pospeti so na „rane“. Kao što Bob Marley kaže, „jedna dobra stvar u muzici, kada te udari, ne osećaš nikakav bol“. Koliko puta ste provodili sate slušajući jedne te iste numere koje vam ne izlaze iz glave? Ovoga puta, slušaćete nove pesme izvođača sa evrovizijskog takmičenja – ni manje ni više nego sa nama!

Sam Ryder, Rosa Linn i Duncan Laurence su nam pripremili nova iznenađenja, a u nastavku teksta saznaćete kakve pesme su u pitanju.

🇦🇲 🇳🇱 Svaki kraj donosi novi početak

Bez obzira na to što je Evrovizija 2019. godine prošla i iza nje ostaju jedino veliki broj numera i sećanja, jedan kraj poglavlja donosi novi početak koji ide u tandemu. No, neke priče nastavljaju da se razvijaju. Takav je slučaj i sa Duncanom Laurenceom, koji je ostvario svoj uspeh na kontu svoje pesme pod nazivom Arcade.

Bitno je navesti kako se iza svakog stiha krije čovek, sa svojim brigama, strahovima i mukama. Krije se osoba koja, uprkos haosu koji ovaj svet donosi sa sobom, može taj haos učiniti muzikalnim i pronaći deliće slagalice sećanja koji su zaboravljeni na samom dnu Lost & Found kutijice, napraviti smisao u besmislu i dotaći hiljade ljudi koji žive raštrkani po celom svetu. Svako započinje na isti način. Tako su i navedeni umetnici.

Duncan je započeo svoju karijeru iza kulisa. Iza podijuma, gde se i sam na kraju našao. Iako je pisao za druge umetnike, osećaj nije isti kada pišete šta vam je u mislima, ali nemate glas da tu priču iznesete. Svako ima želju da ispriča svoju priču.

Duncanova je uzela maha sa numerom Arcade, inspirisana gubitkom koji muzički umetnik nije zaboravio i nosi sa sobom. Danas nam je drago što Laurence prevazilazi svoju prošlost stvaranjem raznolikih pesama, među kojima je i najnovija — I want it all.

Pored navedenog, poznato je da pojedini izvođači seniorske Evrovizije ostaju u kontaktu čak i nakon takmičenja, gde su rezultati čak i muzičke saradnje.

Duncan i Rosa Linn su svoje prijateljstvo pokazali preko društvenih mreža, a u duetu su izneli pesmu WDIA (Would do it again).

🇬🇧 Ko reče da se muzičari ne pronalaze na TikToku?

TikTok sa sobom većinski nosi negativnu konotaciju, a kada zađemo u samu suštinu stvari, priznaćemo da negativnih strana ima. Mada, uprkos svemu što je opšteprihvaćeno i poznato, jedna činjenica stoji. Sam Ryder je pronađen. Ni manje ni više nego — preko TikToka! Jedna od zanimljivih činjenica jeste da je prvi prilog ove kompilacije upravo cover pesme Duncana Laurencea.

Pre njegovog pojavljivanja na TikToku, Sam Ryder je radio kao građevinski radnik (sa svojim ocem je učestvovao je u izgradnji Vemblija, poznatog fudbalskog stadijuma), jedan deo svog života proveo je na Havajima, a svoju inspiraciju je pronašao u bendu „Sum 41“, tokom koncerta koji se odvijao uživo, dok je Sam imao samo 11 godina.

Kao što tako i biva, ako se bavimo onime što nas pokreće da budemo svoji, neminovno je da će se to i primetiti, što se dogodilo i ovom pevaču. Sada imamo priliku da saslušamo njegovu najsvežiju numeru, All the way over.

Pored ovog izvođenja, Sam nam je spremio i collab sa Sigalom i David Guettom, koji je veselog tona i predstavlja singl koji pristoji letnjoj atmosferi, koja je odmenjena zimskom.

Međutim, Sam Ryder posetio je i Srbiju. Za svoj spot Somebody izabrao je Šimanovce, na setu poznatog srpskog rijalitija, koji postaje sve notorniji fenomen na našim prostorima.