ESC-potpourri

DPE 2022 | Objavljen oficijelni takmičarski album. Lista nekadašnjih pobednika za revijalni deo sve veća

Još 10 dana ostalo je do dečje Evrovizije u Jerevanu. Zato vam u ovom potpuriju donosimo listu novih potvrđenih učesnika revijalnog segmenta sa nekadašnjim pobednicima, akustičnoj verziji pesme predstavnice Ujedinjenog Kraljevstva i o objavljenom oficijelnom kompilacijskom albumu. Tu je i najava reprize praćenja prošlogodišnje finalne večeri iz Pariza sa svim ovogodišnjim takmičarima.

U našem izdvojenom tekstu možete pročitati i tekst o iznenadnom četvrtom prezenteru jerevanske završnice, robotu Robinu.

DPE 2022 | Robot Robin je četvrti prezenter

🇦🇲 🇪🇺 Objavljen oficijelni kompilacijski album

Oficijelni kompilacijski album dečje Evrovizije i ove godine je objavljen, i to manje od dve nedelje uoči održavanja 20. takmičenja u Jerevanu. Drugu godinu za redom, kompilacija je objavljena isključivo u digitalnom formatu, ali ne i u fizičkom. Dostupna je za preslušavanje na svim digitalnim platformama.

🇦🇲 Repriza prošlogodišnjeg finala iz Pariza 4. decembra u 16 časova

Nedelju dana uoči završnice iz Jerevana, pratioci YouTube kanala Dečje pesme Evrovizije imaće priliku da 4. decembra pogledaju reprizu prošlogodišnjeg finala iz Pariza, sa početkom od 16 časova. Pored toga što će fanovi imati zadatak da dostavljaju komentare tokom prenosa uživo, biće emitovane i unapred snimljene reakcije ovogodišnjih učesnika na prošlogodišnje takmičarske pesme.

🇬🇧 Freya izvela akustičnu verziju svoje pesme Lose my head

Uoči puta u Jerevan, britanska predstavnica Freya Skye gostovala je u emisiji „It takes two“ na kanalu BBC Two i usput izvela akustičnu verziju svoje pesme Lose my head.

🇵🇱 🇳🇱 Roksana Węgiel ne dolazi, Ralf Mackenbach dolazi

Posle Gaiaje Cauchi (Malta 2013), Vincenza Cantiella (Italija 2014), Viki Gabor (Poljska 2019), Valentine (Francuska 2020) i svih gruzinskih juniorskih evrovizijskih pobednika (2008, 2011. i 2016), učešće u revijalnom segmentu sa nekadašnjim pobednicima dečje Evrovizije potvrdio je i pobednik iz 2009, Holanđanin Ralf Mackenbach, dok pobednica iz 2018, Poljakinja Roksana Węgiel, neće moći da dođe u Jerevan zbog ranije dogovorenih obaveza regulisanih ugovorima.

Kao što smo vas ranije izvestili, mesta odsutnih u tom segmentu revijalnog programa nadomestiće posebno oformljen dečji hor.