ESC-potpourri

DPE 2022 | Nije moglo da se glasa tokom takmičenja. Francuska nezvanični domaćin za 2023

Jubilarna dečja Evrovizija je završena, pa se stoga u današnjem potpuriju bavimo odjecima posle završnice u Jerevanu. Zato se u ovom potpuriju bavimo nemogućnošću glasanja tokom trajanja takmičenja, a i informacijom da će Francuzi naredne godine ponovo ugostiti dečju Evroviziju.

U našem izdvojenom tekstu možete pročitati kako je proteklo to nedeljno popodne.

DPE 2022 | Francuska pobednik, Srbija na 13. mestu

🇦🇲 Pad sajta tokom drugog kruga glasanja

Iako je pravilo onlajn-glasanja bilo takvo da su gledaoci mogli da glasaju u dva navrata, jednom od 9. decembra u 20 časova do 11. decembra u 15 časova i 59 minuta, a drugi put u predviđenoj 15-minutnoj pauzi za glasanje, ipak se dogodilo da je oficijelni sajt dečje Evrovizije pao uoči drugog kruga glasanja, pa su posetioci bili onemogućeni da obave glasačku dužnost. Zbog toga su od onlajn-glasača bili samo uvaženi glasovi dostavljeni tokom prvog kruga, na osnovu kojih je pobednik Lissandro iz Francuske zauzeo 3. mesto, dok su njihovo poverenje najviše zaslužili Britanka Freya Skye (1. mesto) i Španac Carlos Higes (2. mesto). Naša Katarina Savić je u onlajn-glasanju zauzela 11. mesto.

🇫🇷 Francuzi su nezvanični domaćini za 2023.

Na konferenciji za medije sa pobednikom dečje Evrovizije 2022, šefica delegacije Francuske Alexandra Redde-Amiel izjavila je da će Francuska ponovo biti domaćin takmičenja 2023. Istu tu informaciju na Tviteru je potvrdila i Delphine Ernotte, generalna direktorka javnog emitera France Télévisions.

https://twitter.com/DelphineErnotte/status/1601991091183620096

No, EBU još uvek nije zvanično potvrdio informaciju da će Francuzi 2023. ponovo ugostiti dečju Evroviziju. Prethodno su Francuzi bili domaćini 19. takmičenja, održanog prošle godine u Parizu.