ESC 2023 — France: La Zarra
La Zarra, adut Francuza za Liverpul 2023 —Foto: France Télévisions
Evrovizija 2023

Francuska 2023 | La Zarra je 65. francuski adut

Francuski emiter France Télévisions objavio je da će u Liverpul ići jedno od aktuelnih ženskih imena tamošnje muzičke scene — La Zarra. Njena takmičarska kompozicija biće prezentovana naknadno.

Jedanaestog januara navršilo se tačno mesec dana otkako su Francuzi odneli drugu pobedu na dečjoj Evroviziji. Sa istim ambcijama su 12. januara tekuće godine ušli i u pripreme za seniorsku Evroviziju u Liverpulu — radi se o nameri da Francuzi postanu prva nacija koja je objedinila pobede na oba vodeća evrovizijska takmičenja. Zato je javni emiter France Télévisions odlučio da prvi put nakon 2020. svog izvođača i pesmu izabere interno. Izbor je pao na aktuelno ime ženske muzičke scene, Fatimu Zahru Hafdi, koja svoju karijeru gradi pod scenskim imenom La Zarra.

La Zarra je rođena u kanadskom gradu Montrealu u porodici marokanskog porekla. Od malih nogu pokazivala je interes za modom i muzikom i provela je sate u gledanju koncerata svojih uzora Mylène Farmer i Céline Dion; istovremeno je upijala i sve uticaje marokanske kulture, uzimajući u obzir da su njeni roditelji Marokanci. Postala je najpre poznata gostovanjem u hitu francuskog repera Nira Printemps blanc 2016. godine, da bi 2021. izdala debitantski solistički singl Tu t’en iras. Iste 2021. godine bila je nominovana za frankofono otkriće godine na dodeli nagrada NRJ Awards.

Oduševljenje La Zarrom nije krila šefica francuske delegacije Alexandra Redde-Amiel:

Od našeg prvog susreta nas je La Zarra osvojila. Kakva je čast dočekati ovog velikog umetnika u evrovizijsku porodicu! Ona radi sve bez ustupaka — glas, izgled, energija, bokovi! Kombinuje klasu i stil Marylin Monro i Audrey Hepbern sa osećajem tragedije Edith Piaf, postmodernu opijenost Lady Gage, golu iskrenost Barbare i krhkost Dalide.

I La Zarra je u isto vreme oduševljena time što će braniti boje Francuske u Liverpulu:

Veoma sam ponosna što imam priliku da svoju pesmu izvedem pred milionima gledalaca širom sveta. Veliki sam poštovalac najvećih francuskih glasova poput Edith Piaf, Barbare, Dalide, ali i Céline Dion, i tako se nadam što ću naterati sve Evropljane da otkriju moju pesmu za koju se nadam da će biti njihov lični favorit.

Takmičarska kompozicija La Zarre biće naknadno prezentovana i objavljena. Do tada, uživajte u njenom velikom hitu Tu t’en iras.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.