Balkan, Balkan! Zanimljivosti

Beogradsko proleće 2023 | Veliko finale 22. aprila

MTS dvorana (nekadašnja Dvorana Doma sindikata) nastaviće sa tradicijom organizovanja prošle godine obnovljenog „Beogradskog proleća“, čije je veliko finale zakazano za 22. april.

Konkurs za prijem novih i do sada neobjavljenih takmičarskih kompozicija otvoren je 15. januara, dok je poslednji rok za predaju kompozicija 15. februar. Neafirmisani autori i dobro poznata imena svoje prijave mogu da šalju putem mejla prijava@beogradskoprolece.rs, te organizatori izražavaju nadu da će odaziv autora i izvođača i ove godine biti u ogromnom broju. Sa konkursa biće odabrano između 16 i 18 pesama koje će biti izvedene na finalnoj večeri 22. aprila u MTS dvorani.

Na prošlogodišnjem obnovljenom festivalu, po glasovima publike, pobedu je odneo Toni Cetinski sa numerom Čuvam ljubav, 2. mesto zauzeo je Željko Vasić sa kompozicijom Kompanjero, dok je 3. mesto zauzeo Mirza Selimović sa pesmom Plakaćeš.

Žiri će dodeliti nagrade za najbolji tekst, najbolju kompoziciju, najbolji aranžman i najbolju interpretaciju. Gledaoci će putem SMS poruka izglasati tri najbolja izvođača koja su zadobila njihovu pažnju. Takmičarske kompozicije svoju premijeru doživeće na festivalu.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Pozdravljam i podržavam kontinuitet ovog nekada uglednog festivala. No, prijavni rok od samo 30 dana i to kratko pred sam festival je jako neozbiljno i neodgovorno. Rok je trebao biti mnogo ranije i uz dobru medijsku kampanju, te da traje znatno duže. Treba pesme studiozno preslušati i interpretatorima pružiti mogućnost da se nakon odobrenja adekvatno pripreme.

    Ovako sumnjam da će u konkurenciji biti neke maestralne kompozicije.

    Svako na Balkanu ima svoj ugledni festival zabavne muzike. Samo mi smo sve ukinuli. Nadam se da će ovaj reanimirani festival opstati. Organizator se međutim svojski trudi da se opet ugasi.