ESC Potpourri Stars — 24 1 2023
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Slovenci snimili spot. Dve diskvalifikacije u Moldaviji

Ni ovaj pregled vesti, nažalost, ne može proći bez vesti o diskvalifikacijama, ali neki su ovaj put imali sreće. A interno izabrani predstavnici Slovenije ne moraju da strahuju od sličnih situacija, pa su se tako bavili snimanjem zvaničnog videa za svoju evrovizijsku numeru.

🇸🇮 Članovi benda „Joker Out“ završili snimanje muzičkog videa

Spot za još uvek nepoznatu pesmu interno izabranog sastava „Joker Out“ je gotov, a slovenački predstavnici snimali su video tokom prošlog vikenda pod palicom, navodno, kreativnog direktora Marka Pirca. Momci će svoju pesmu predstaviti u specijalnoj emisiji naziva Misija Liverpool koja će se emitovati 4. februara.

Za sada se zna malo o toj numeri, jedino je potvrđeno da je već snimljena u studiju u Hamburgu, kao i da će pevati na maternjem jeziku.

Pre nego što budu predstavili svoju evrovizijsku pesmu, članovi grupe „Joker Out“ navratiće u Beograd, gde će imati nastup na prvoj večeri dodele regionalnih muzičkih nagrada Music Awards Ceremony u „Štark areni“ 25. januara.

🇩🇰 Ipak ništa od diskvalifikacije Reileya

Kao što smo već pisali, bilo je govora da će danski emiter DR isključiti Reileya sa liste učesnika Dansk Melodi Gran Prixa zbog činjenice da je svoju pesmu Breaking my heart prvi put izveo prošle jeseni tokom trajanja festivala Slow Life Slow Live u južnokorejskom gradu Seulu, što se smatralo kršenjem pravila Dansk Melodi Grand Prixa, koja nalažu da se pesme ne smeju izvoditi ili javno objavljivati pre takmičenja bez dopuštenja DR-a. Međutim, nakon provere emitera, odlučeno je da Reiley ipak nastupi na domaćem izboru.

Iz DR-a su objavili sledeće saopštenje:

Umetnik se pridržava smernica EBU-a za moguće učešće na Evroviziji. Kao što je jasno iz smernica DR-a, slučajevi poput ovog stvar su procene. Na osnovu datih okolnosti u vezi sa individualnim izvođenjem numere na koncertu u Južnoj Koreji u oktobru, DR ne smatra da je umetnik stekao konkurentsku prednost u odnosu na dansku publiku i učešće na DMGP-u.

🇲🇩 U Moldaviji dve diskvalifikacije

Moldavci ipak nisu imali toliko sreće, jer je javni emiter TRM objavio da su dva izvođača diskvalifikovana sa Etapa Naţională, nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije 2023.

Squeeze Paradise grupe NÖRDIKA diskvalifikovana je nakon što je utvrđeno da je pesma objavljena na internetu 8. februara 2012. godine, više od deset godina pre krajnjeg roka koji je određen pravilima selekcije.

Massimo Sinceri i DA-MUSE diskvalifikovani su jer je otkriveno da duet krši pravila o državljanstvu učesnika. Pravila Etapa Naţională nalažu da najmanje 50% izvođača u duetu ili grupi do šest članova treba da imaju moldavsko državljanstvo.

Ove diskvalifikacije suzile su listu učesnika na 31 ime koje će se takmičiti na audiciji uživo 28. januara.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.