Evrovizija 2023

UK 2023 | Mae Muller brani čast domaćina

BBC je saopštio da će Mae Muller (srp. Mej Miler) predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo na Evroviziji 2023. sa pesmom I wrote a song. Vest je objavljena jutros u emisiji Zoe Ball Breakfast Show na BBC Radiju 2.

Mae Muller je interno izabrana kroz saradnju BBC-ja i produkcijske kuće TaP Music. Kao predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva, koji je deo „Velike petorke“, Mae Muller će nastupiti direktno u velikom finalu 13. maja.

Ko je Mae Muller?

Mae je 25-godišnja pevačica i kantautorka iz Londona koja piše iskrenu, smelu i odvažnu pop muziku. Napisala je pesmu za Evroviziju I wrote a song zajedno sa kompozitorima Lewisom Thompsonom i Karen Poole, nominovanim za BRIT nagrade, a koji su takođe pisali pesme za Kylie Minogue, Lily Allen i Davida Guettu.

Mae piše sopstvenu muziku od svoje osme godine. Radila je u pabu kao tinejdžerka sve dok nije sklopila svoj prvi ugovor sa produkcijskom kućom. Mae je od tada objavila dva EP-ja, imala milione pregleda na Jutjubu i Tik-toku, ima preko dve milijarde strimova, a podržala je i britansku devojačku grupu „Little Mix“ na njihovoj turneji na stadionima 2019.

Mae je uspela da uđe u 10 najslušanijih pesama  na američkoj top-listi 2021. godine, sa platinastim singlom „Better Days“, koju je radila zajedno sa NEIKED-om i Polo G-om. Pesma je bila toliko popularna da je izvodila u TV emisijama, uključujući The Tonight Show Starring Jimmy Fallon i The Voice US.

Mae je 2022. nominovana za MTV EMA i VMA nagrade, a ove godine je planirano da izađe njen debi-album.