ESC Potpourri Stars — 11 3 2023
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Brunette pesmu objavljuje 15. marta

Sezona nacionalnih izbora se polako završava i kroz nekoliko dana ćemo znati kako zvuče svih 37 pesama. Jermenija je konačno otkrila datum objave svoje pesme dok nas Grčka, Gruzija i Azerbejdžan i dalje drže u neizvesnosti. Ove subote će se zatvoriti i krug nacionalnih izbornih festivala i to takmičenjima u Portugaliji i Švedskoj, o čemu možete pročitati više u našim izdvojenim vestima. Naravno, oni koji su već svoje izbore završili rade na doradama svojih pesama, a drugi se spremaju za nastupe na evrovizijskim koncertima.

Portugalija 2023 | Čekajući pobednika
Švedska 2023 | Čekajući pobednika

🇲🇹 🇦🇱 🇪🇸 🇧🇪 🇭🇷 🇸🇮 Nove verzije i spotovi evrovizijskih numera

Protekli dani su protekli u znaku objave spotova i novih verzija pojedinih evrovizijskih pesama. Doradu pesama uz spotove upriličili su predstavnici Malte, grupa „The Busker“ i Albanije, Albina i porodica Kelmendi. Za ekranizaciju svojih numera odlučili su se i predstavnica Španije, Blanca Paloma i predstavnik Belgije, Gustaph. Spot za svoju numeru najavili su i predstavnici Hrvatske, grupa „Let 3“ i on će biti objavljen 12. marta. Slovenački bend „Joker Out“ trenutno priprema i englesku verziju svoje pesme, dok će u Liverpulu svakako pevati na slovenačkom.

Malta

Albanija

Španija

Belgija

🇸🇲 🇳🇴 🇷🇸 Nastupi na promotivnim evrovizijskim koncertima

Svoj nastup u Barseloni 23. marta najavili su članovi benda „Piqued Jacks“, a pored njih za sada su svoje nastupe potvrdili predstavnici Austrije, Belgije, Gruzije, Irske, Letonije, Litvanije i Slovenije. Norveška predstavnica Alessandra je takođe objavila detaljan plan promocije svoje evrovizijske pesme tako da će publika moći da je vidi u Madridu (7. i 8. april), Amsterdamu (15. april) i Londonu (16. april). Pre svega toga nastupiće i u Švedskoj u okviru Melfest WKND koncerta, a na kojem ovog vikenda nastupa i srpski predstavnik Luke Black, kao i četvrtoplasirani sa „Pesme za Evroviziju 23“ Filip Baloš.

Luke Black je svoj nastup na švedskom promotivnom koncertu Melfest WKND imao 10. marta, a snimak možete pogledati u videu priloženom ispod:

🇦🇲 Jermenska pesma izlazi 15. marta

Misterija jermenske evrovizijske numere konačno je razotkrivena. Brunette će u Liverpulu pevati numeru pod nazivom Future lover. Pesma će publici biti predstavljena 15. marta. Nakon razotkrivanja ove misterije ostaju nam još tri misterije – kada će svoje pesme objaviti Grčka, Gruzija i Azerbejdžan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@brunette_e_)

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.