ESC-potpourri

Određen redosled nastupanja domaćina. Marco Mengoni ne menja pesmu

Sećamo se domaćinstva Italije, katastrofe sa suncem i pobede Kalush Orkestra kao da je bilo juče, a sad smo već na manje od dva meseca do početka Pesme Evrovizije 2023.

Prošlog vikenda Šveđani i Portugalci zatvorili su sezonu nacionalnih finala u ovoj evrovizijskoj godini i ostaje da čujemo još dve pesme kako bi lista bila kompletirana.

🇬🇧 🇺🇦 Izvučeni redni brojevi domaćina u finalu

U ponedeljak i utorak, 13. i 14. marta, u Liverpulu su se sastali šefovi britanske i ukrajinske delegacije, Adam Wydrzynski (BBC) i Oksana Skybinska (UA:PBC) kako bi izvukli redne brojeve pod kojima će nastupiti predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine u velikom finalu Evrosonga 13. maja. Okretanjem novčića i zatim izvlačenjem određeno je da predstavnica Velike Britanije zatvori finale i da pod rednim brojem 26 izvede svoju numeru I wrote a song. Ukrajinski duo TVORCHI nastupiće ne mnogo pre nje, kao 19. Ceo proces izvlačenja obavio se pod nadzorom izvršnog producenta Pesme Evrovizije Martina Österdahla. Konačan redosled nastupanja po polufinalima i u finalu biće utvrđen naknadno.

🇮🇹 Marco Mengoni ipak ne menja pesmu

Nakon nekoliko nedelja spekulacije, Marco Mengoni potvrdio je da će svoju zemlju predstavljati sa numerom Due vite, sa kojom je i trijumfovao na festivalu Sanremo. Trenutno, italijanski predstavnik i njegov tim rade na skraćivanju pesme, s obzirom na to da je trenutna dužina 3 minuta i 46 sekundi, a pravila nalažu da numera koja se takmiči na Evrosongu ne sme biti duža od tri minuta, tako da još ostaje da vidimo kako će izgledati finalni proizvod.

🇬🇪 Gruzinska pesma u etru 16. marta

Poslednja numera na ovogodišnjem evrovizijskom spisku ugledaće svetlo dana 16. marta na svim platformama, a to će biti Echo gruzinske predstavnice Iru. Ova bivša pobednica dečje Evrovizije radila je sa Gigom Kukijanidzeom koji je napisao sve tri gruzinske pobedničke pesme na tom takmičenju. Da li će njena magija uroditi plodom i u seniorskoj verziji takmičenja — ostaje da vidimo u četvrtak.

🇪🇸 Blanca Paloma pravi promene u numeri Eaea

Španska izaslanica Blanka Paloma i producent njene pesme Eaea José Pablo Polo otkrili su da će doći do određenih promena u pesmi i da se trenutno sprema druga verzija u odnosu na onu sa Benidorm Festa koju će Blanca prezentovati u Liverpulu. Oni veruju da će ti detalji pomoći da se numera izdigne na viši nivo.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.