Foto: RTS (promo)
Balkan, Balkan! Srbija

Luke Black odlično prihvaćen na Melfest WKND

Velika podrška na početku, skandiranje u toku pesme i još veći aplauz na kraju, tokom nastupa Luke Blacka u Švedskoj, nagoveštava da će njegova pesma Samo mi se spava biti jedna od onih o kojima će se pričati, navodi RTS.

Luke Black, predstavnik Srbije na predstojećoj Pesmi Evrovizije, nastupio je u Švedskoj na koncertu povodom velikog finala Melodifestivalena na kome je izabran predstavnik za Liverpul.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Luka priznaje da mu je bilo neobično da sa svojom pesmom Samo mi se spava nastupi pred publikom.

Ali je bilo lepo. Plašio sam se jer je nova publika, nova zemlja. Da li će ljudi uopšte znati pesmu. Bila je puna dvorana, ali su svi znali pesmu, svi su pevali i ja sam im pokazao neki način na koji ja izvodim ovu pesmu sam. Tako da, stvarno je bilo divno — ističe Luka.

Konferencija za medije koju je održao Luka trajala je više od dva sata, navodi Srđan Mladenović, član RTS-ovog pres-tima.

Za Luku je bilo ogromno interesovanje. Novinari su stajali u redu i želeli su da saznaju sve o njemu. Pre svega o čemu pesma govori, što je nama i Luki najbitnije. Zatim, kakav će nastup biti u Liverpulu, da li ćemo ga menjati i da li će pesma ostati u kombinaciji engleskog i srpskog jezika. Prosto, zanimalo ih je sve što je bitno za Evroviziju i evrovizijsku publiku koja, moram da kažem, željno iščekuje njegov nastup — naglašava Mladenović.

Srbija je inače prvi put pozvana da gostuje u Švedskoj čiji je Melodifestivalen jedan od najpraćenijih muzičkih događaja, a zbog nastupa Loreen bio je prisutan ogroman broj novinara.

Trenutno se odvija sastanak šefova delegacija u Liverpulu, a posle toga će biti doneta odluka na koje će još turneje ići Luka. Imamo pozive iz oko šest-sedam gradova. Tu su i Tel Aviv, Barselona, Madrid, Amsterdam, London, Varšava, tako da do kraja nedelje će se znati koje će zemlje još posetiti — dodaje Srđan Mladenović.

Iz publike se, posle Lukinog nastupa, čulo i Konstraktino „Biti zdrava, biti zdrava“.

Nakon što sam završio, imao sam razgovor na pozornici, šalio sam se sa publikom koja je krenula da peva „biti zdrava“, verovatno i kao podrška, pošto znaju da smo Konstrakta i ja dugogodišnji prijatelji. To je ujedno bilo i jedno od redovnih novinarskih pitanja — dodaje Luka.

Što se tiče predstojećeg nastupa u Liverpulu, Luke Black kaže da će biti zadržana ista forma kao na „Pesmi za Evroviziju“, ali će biti unapređena, jer to omogućava veličina scene.

Opširnije o ovoj temi pročitajte u našem izdvojenom tekstu.

Luke Black: U Liverpulu grandiozniji nastup, ali duh ostaje isti

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.