ESC-potpourri

Nove pesme i nove verzije pesama ovogodišnjih učesnika Evrovizije

Kako je samo takmičenje veoma blizu sve je manje propratnih evrovizijskih događaja, ali su naše ovogodišnje zvezde ipak i dalje vrlo aktivne. Zato u narednom tekstu donosimo informacije o njihovim novim pesmama ili verzijama njihovih evrovizijskih pesama.

Tu su i još neki zanimljivi detalji o samom takmičenju, ali i informacija o tome da li će se Evrovizija gledati i u Americi.

🇸🇮 🇦🇲 🇬🇧 🇬🇪 🇷🇸 🇳🇴 Nove pesme, remiksi i nove varijante evrovizijskih pesama

Slovenački predstavnici, bend „Joker Out“ svoju vernu publiku je obradovao novom numerom New wave koja je nastala u saradnji sa Elvisom Costellom. Pesma je inspirisana retro zvukom i nosi pozitivnu atmosferu, kao i njihova evrovizijska.

Novim pesmama svoju publiku uveselila je i jermenska predstavnica Brunette. U jednoj specijalnoj emisiji pored svoje evrovizijske numere ona je izvela i nove pesme Arevin mot i Dimak. Tom prilikom je otkriveno da će scenska odeća jermenske predstavnice sadržati brojne elemente drevne jermenske kulture.Predstavnička pesma ovogodišnje zemlje domaćina I wrote a song dobila je i svoju remiks verziju. Osim vokala Mae Muller u ovoj varijanti imamo prilike da čujemo i delić pesme na francuskom koji izvodi Vendredi sur Mer iz Švajcarske.Remiks verziju je doživela i predstavnička pesma Gruzije Echo. Ovu varijantu pesme koju izvodi Iru stvorio je umetnik pod imenom N.shxiani.

Na remiks varijante nije ostao imun ni srpski predstavnik Luke Black. Njegova pesma Samo mi se spava je nakon akustične dobila i dve remiksovane verzije. Za ove poduhvate bili su zaduženi umetnici pod umetničkim imenima TEEN i Shurk.Nije nepoznata činjenica da je norveška predstavnica Alessandra poreklom iz Italije. Njena evrovizijska numera Queen of kings je tako doživela svoju verziju na italijanskom jeziku, a Alessandra je na taj način odala počast svom italijanskom nasleđu.

https://youtu.be/K6U20_X86C0

🇺🇸 🇲🇰 Amerikanci i ove godine prate Evroviziju

Iako American Song Contest nije doživeo svoju drugu sezonu zbog opšte nazaineresovanosti publike za to takmičenje, prava i jedinstvena Evrovizija će biti dostupna za gledanje američkoj publici i ove godine. Televizija Peacock će biti zadužena za prenos najomiljenijeg evropskog muzičkog takmičenja kao i prethodne dve godine. Osim Amerikanaca, Evroviziju će imati prilike na prate i stanovnici Severne Makedonije na nacionalnoj televiziji MRT, iako se ova zemlja ove godine ne takmiči.

🇬🇧 Glasovne uloge poznatih lica

Kako se takmičenje bliži, detalji o samim polufinalima i finalu se sve više dostupni publici. Jedna od zanimljivosti je upravo detalj da će Mel C, jedna od članica nekadašnje svetski poznate ženske grupe “Spice Girls”, najavljivati imena voditelja tokom sve tri takmičarske večeri. Naravno, za to će biti zadužen isključivo njen glas. Glasovnu ulogu tokom drugog polufinala imaće i poznati glumac Luke Evans koji će nam pripovedati o istoriji Evrovizije.