ESC-potpourri

DPE 2023 | Malteška pesma izlazi 16. oktobra. Španska predstavnica objavila spot

U novom pregledu vesti o aktuelnostima iz sveta dečje Evrovizije svoje nove informacije poslali su nam domaćini Francuzi, Maltežani, Španci, Poljaci i Ukrajinci.

U našim izdvojenim tekstovima možete pročitati više o pesmama ranije selektovanih predstavnica Portugalije i Italije.

DPE 2023 | „Where I belong“ je pesma za Júliju Machado
DPE 2023 | „Un mondo giusto“ je pesma za Melissu i Ranyu

Influenserka Ophenya je digitalna ambasadorka dečje Evrovizije 2023

Francuski emiter France Télévisions objavio je da će popularna 22-godišnja influenserka Ophenya (srp. Ofenja) biti digitalna ambasadorka dečje Evrovizije 2023. Njen zadatak biće prevashodno da vodi sadržaje koji će biti plasirani na oficijelnim kanalima dečje Evrovizije na društvenim mrežama, u čemu će joj pomoći i voditelji završnice iz Nice, Olivier Minne i Laury Thilleman.

Ophenya je svoju pretpoznatljivost izgradila na društvenoj mreži Tik-tok, gde je pored uobičajenih klipova u vidu pevanja dueta, kreiranja plesnih klipova i komičnih skečeva, plasirala i edukativne klipove o važnim ciljevima poput sprečavanja maltretiranja, depresije i nasilja u porodici. Trenutno na Tik-toku Ophenyin kanal broji oko 4 miliona pratilaca, na Instagramu ima više od 670.000 pratilaca, na Jutjubu ima oko 410.000 pratilaca, dok je na Snepčetu prati oko 260.000 ljudi. Njena publika uglavnom su deca uzrasta između 10 i 16 godina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision France (@eurovisionfrance)

Loviu Sandre Valero dobio svoju video-ekranizaciju

Nedelju dana nakon audio-premijere, 10. oktobra u večernjim satima bila je upriličena i video-premijera ovogodišnje španske pesme Loviu, u izvođenju Sandre Valero. Spot je sniman na setu virtuelne realnosti i u Boadilla del Monteu i režirao ga je Jimmy Llamas, koji je inspiraciju za spot našao u bezbrižnom detinjstvu prošlih generacija, kada su odrasli ljudi kao deca sanjali da se iz jedne sobe nađu na različitim mestima.

Koreografiju za spot je osmislila Vicky Gomez, koja će istu dužnost imati i za Sandrin nastup u Nici, s tim što će nastup na evrovizijskoj sceni biti drugačiji od onog iz spota; Vicky Gomez je sa španskom delegacijom na osmišljavanju koreografija za juniorske nastupe sarađivala svaki put od 2020. godine.

Malteška pesma Stronger izlazi 16. oktobra

Malteški emiter PBS objavio je da će ranije najavljena pesma Stronger, u izvođenju ovogodišnje predstavnice Yulan Law, biti prezentovana 16. oktobra u 19 časova zajedno sa pratećim spotom. Ovih dana, malteški emiter PBS delio je na društvenim mrežama atmosferu sa snimanja spota.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Malta (@eurovision_malta)

Predstavnice Ukrajine i Poljske snimile spotove i dorađivale pesme

Ukrajinska predstavnica Anastasija Dimid pohvalila se atmosferom iz studija u kojem je uz pomoć Svitlane Tarabarove učestovala u izradi finalne verzije svoje takmičarske pesme Cvet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

Poljakinja Maja Krzyżewska istovremeno je radila i na spotu za studijsku verziju svoje takmičarske pesme I just need a friend. Za sada nije poznato kada će biti izdata nova verzija poljske pesme.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maja Krzyżewska official (@_.majakrzyzewska)