Dečja Evrovizija 2023

DPE 2023 | Anastasija i duo „Ranina“ predstavili „Over the sky“

Predstavnici Gruzije, Anastasija Vasadze i duo „Ranina“ (Nikoloz Harati i Oto Bazerašvili) predstavili su svoju ranije najavljenu pesmu Over the sky (srp. Preko neba).

Inicijalno je bilo predviđeno da samo Anastasija Vasadze ide u Nicu kao pobednica ovogodišnje edicije dečjeg muzičkog šoua Ranina, ali je gruzinski emiter GPB odlučio naknadno da uključi i dvojicu dečaka u ovogodišnji gruzinski evrovizijski tim — Nikoloza Haratija i Otoa Bazerašvilija, kojima je producentski tim za ovu priliku namenio da se izdvojeni duetski deo trija zove jednostavno „Ranina“, jer su i dvojica Anastasijinih saradnika bili finalisti istoimenog šoua, ali u prošlogodišnjem izdanju, kada su izgubili od Mariam Bigvave.

Anastasija, Nikoloz i Oto su 17. predstavnici Gruzije na dečjoj evrovizijskoj sceni. Oko njihove pesme Over the sky autorski su se pobrinuli: kompozitori i tekstopisci Betho i Mebo Nutsubize i producent Giorgi Asanišvilija. Premijera pesme Over the sky dogodila se 15. oktobra u dve faze; televizijska premijera bila je upriličena u sklopu jutarnje emisije na gruzinskom Prvom kanalu, a u 12 časova je pesma plasirana i na oficijelni YouTube kanal dečje Evrovizije. Spot za navedenu kompoziciju Over the sky režirao je Zaza Orašvili po kreativnoj ideji Šaka Popijašvilija, dok je kostime za spot osmislila Iza Nadareišvili.

Oznake