Dečja Evrovizija 2023

DPE 2023 | UK u Nicu šalje grupu STAND UNIQU3

Bi-Bi-Si je objavio da će na dečju Evroviziju u Nicu putovati devojački trio „STAND UNIQU3“ s numerom Back to life, koja je prezentovana zajedno sa izabranim predstavnicama.

Ujedinjeno Kraljevstvo će na dečjoj Evroviziji zabeležiti peto učešće pod tim imenom, a drugu godinu zaredom za odabir predstavnika bio je odgovoran Bi-Bi-Si. Navedeni ugledni britanski emiter svog predstavnika odredio je internim putem putem tajne audicije sa kojeg su za predstavnice određene tri devojčice: 12-godišnjakinje Hayla iz Liverpula i Yazmin iz Njukasla, kao i 13-godišnjakinja Maisie iz Eseksa. Njih tri publici će se na završnici 26. novembra predstaviti pod imenom „STAND UNIQU3“, a čast svoje domovine braniće sa numerom Back to life, koja je svoju premijeru 19. oktobra doživela na BBC Radiju 2, kada je u emisiji The Zoe Ball Breakfast Show pušten isečak te numere, a potom je pesma u kompletnom trajanju sa spotom objavljena na oficijelnom Jutjub kanalu dečje Evrovizije.

Oko pesme Back to life autorski su pobrinuli Sky Adams, Jack Erixson i Jack Hewitt, koji su napravili hitove i za izvođače poput Jasona Derula, Ave Max, Kylie Minogue i Lauren Spencer Smith.

Ujedinjeno Kraljevstvo svoje prvo učešće na dečjoj Evroviziji zabeležilo je 2003. godine. Do 2005. bili su standardni učesnici pod kontrolom privatnog emitera ITV, a potom je usledela pauza u učešću do 2022, kada je Freya Skye pod kontrolom Bi-Bi-Sija uspela da u završnici u Jerevanu dođe do 5. mesta.

https://youtu.be/6wLZNo2_-6c