ESC-potpourri

DPE 2023 | Objavljeni spotovi predstavnica Francuske, Albanije i Poljske

Predstavljene su gotovo sve takmičarske pesme sa izabranim učesnicima i samim tim polako kreću pripreme za 21. dečju Evroviziju, koja će biti održana u francuskom gradu Nici.

Dok u našim izdvojenim tekstovima možete pročitati sve o pesmama predstavnica Severne Makedonije, Gruzije, Estonije i Malte, kao i o predstavnicama UK, u ovom potpuriju donosimo vesti o promotivnim kampanjama predstavnica Francuske, Albanije, Poljske, javnom nastupu predstavnice Estonije i pripremama za španski nastup.

DPE 2023 | Anastasija i duo „Ranina“ predstavili „Over the sky“
DPE 2023 | „Reci mi, reci mi ko (Tell me who)“ je pesma za Tamaru Grujesku
DPE 2023 | „Hoiame kokku“ je pesma za Estonku Arhannu
DPE 2023 | Yulan predstavila „Stronger“
DPE 2023 | UK u Nicu šalje grupu „STAND UNIQU3“

Novi spotovi predstavnica Francuske, Poljske i Albanije

Francuskinja Zoé Clauzure objavila je spot za svoju takmičarsku pesmu Cœur četiri nedelje nakon audio premijere. Odmah nakon francuske predstavnice, spot za novu verziju svoje takmičarske pesme I just need a friend objavila je Poljakinja Maja Krzyżewska, dok je na spotu i novoj verziji svoje pesme Bota ime radila i Albanka Viola Gjyzeli.

Spot francuske predstavnice
https://youtu.be/lZvv1q3hNBg
Spot poljske predstavnice
https://youtu.be/J-k0ulwCNkc
Spot albanske predstavnice
https://youtu.be/hM9j5okAtqA

Objavljen plesni tim Sandre Valero

Španski emiter RTVE objavio je da će Sandra Valero u Nici nastupati u društvu sledeća četiri plesača: Juana Dijega Álvareza, Elije Cobo, Marcosa Pelada i Evelyn Casteñade. Od njih četvoro, jedino Juan Diego Álvarez ima iskustva sa učešćem na dečjoj Evroviziji u svojstvu plesne pratnje, imajući u vidu da je na dečju Evroviziju kao plesač putovao i prethodne dve godine. Četvrtu godinu zaredom, za koreografiju biće zadužena Vicky Gómez.

Prvo javno izvođenje estonske pesme

Nedugo nakon premijere spota, Estonka Arhanna je u jednoj TV emisiji izvela uživo svoju pesmu Hoiame kokku.