Evrovizija 2024

Francuska 2024 | Slimane s pesmom „Mon amour“ u Malme

Slimane je izabran da predstavlja Francusku na Takmičenju za Pesmu Evrovizije 2024. u Malmeu sa pesmom Mon amour. Vest je danas obelodanila Aleksandra Redde-Amiel, šef delegacije za Francusku, na Radiju France Inter.

Slimane Nebchi, poznatiji jednostavno kao Slimane (srp. Sliman), alžirskog je porekla i odrastao je u Šelu u širem regionu Pariza. Karijeru je počeo postavljanjem obrada pesama na Jutjub 2009. godine. Privukao je pažnju javnosti posle pobede u petoj sezoni takmičenja The Voice 2016. Njegov debitantski album À bout de rêves (Na kraju snova) postigao je platinasti tiraž u Francuskoj. Njegova sledeća tri albuma takođe su bila broj jedan u Francuskoj. Ima 34 godine.

Pesma koju će Slimane izvesti u Malmeu Mon amour (Moja ljubav) premijerno je izvedena u večernjem programu na TV France 2.

Autori ove numere su Slimane (tekst, muzika) i Meïr Salah i Yaacov Salah (muzika).

Ovu pesmu sam napisao kao ljubavno pismo koje šaljem svim srcima koja će je poslušati. Ljubav. Svuda. Uvek. Više nego ikada. Zajedno. Idemo na Evroviziju! — poručio je pevač nakon premijere.

Oznake

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Kod žirija u Top 10 definitivno, kod publike… Meeehhhh

  Ali, slažem se dole sa @Evropljaninom da su smorili Francuzi više sa ovim njihovim Alžircima, daj nek pošalju nekog baš evropskog Baju, ne moraju Afrikance

 • Mislim da ce u top 10 jer je kvalitetna.
  A tek je pocetak.Da vidimo sta ce Albanci
  Za mesec ipo Dana da nam prirede.

 • @nzz
  Barbara se istakla u godini kad je bilo dosta bržih pesama i samim tim nije imala konkurenciju osim Džona i Viktorije (ne znam jel bio ko još od baladera tad)..
  U Torinu je već bilo tone balada, pitanje kako bi prošla tad..
  Hoću da kažem da pored kvaliteta, za konačni plasman faktor sreće takodje igra ulogu i u neku ruku se gleda ko se ujedno i najviše izdvaja..
  @Evropljanin
  Mislio sam na datum objave pesme i izvodjača, ne nacionalnost

 • @NekiTamo

  Nije uopšte iznenađujuće, već proračunato. Francuzi često šalju neke nazozovi “francuze”, muslimanske imigrante, koji nemaju nikakve veze sa francuskom kulturom, u fazonu “Tutti Frutti Multi Kulti”. To sam već napisao, pa na kraju nisam kliknuo na “Objavi svoj komentar” … da ne bude da sam rasista.

  Aj da je nam ponudio neku “Ajšu” kao Čeb Kaled, ili nešto kao Amina … ali ovo me ne impresionira.

 • Neki tamo, ja mislim da ce biti identicni…Dobro peva Sliman, oseti se emocija u glasu a i pesma ima lepu melodiju, mogu da je zamislim na Evroviziji…Sve u svemu nesto klasicno od Francuza…Ja volim taj spoj francuskoj jezika i klavira…

 • Iznenadjujuć, ali prijatan početak sezone!
  Sliman neosporno rastura vokalno, a pesma ima te Voilà momente mada sumnjam da će Francuzi proći toliko uspešno kao sa Barbarom, ali ne bih isključio top 10 jer žiri ovo može dosta da pogura.. Verujem da će nastup da bude dosta efektan.