Dečja Evrovizija 2024

Italijan Simone Grande je prvi učesnik Dečje Evrovizije 2024!

Do isteka 2023. ostalo je još osam dana, a već smo dobili i prvog poznatog učesnika Dečje pesme Evrovizije 2024! Za ovu informaciju se zahvaljujemo Italijanima, koji su se opredelili za interni odabir Simonea Grandea.

Italijanski emiter RAI 22. decembra emitovao je finalno veče druge sezone tamošnje verzije dečjeg muzičkog šoua The Voice Kids na kojem se četvoro kandidata borilo za naklonost publike. U skladu sa pravilima ovog popularnog licencnog formata, svaki od četvoro sudija-mentora na finalnoj večeri imao je svog predstavnika. Usput, voditeljka emisije Antonella Clerici objavila je i da će pobednik druge sezone italijanskog The Voice Kidsa ići na dečju Evroviziju naredne godine. Ta čast pripala je jedanaestogodišnjem Simoneu Grandeu iz milanskog naselja Rocana.

Na slepim audicijama skrenuo je pažnju gledalaca i članova žirija izvedbom italijanske evrovizijske pesme iz 2013, L’essenziale Marca Mengonija. Od članova žirija okrenuli su mu se pevačica Arisa i reper Clementino, ali se Simone opredelio za Clementina kao svog mentora. Na finalnoj večeri, pobedio je sa svojom izvedbom hita Lare Fabian Adagio. Ovom jedanaestogodišnjaku je najveći san da bude pevač ili fudbaler.Iako smo dobili prvog poznatog učesnika Dečje pesme Evrovizije 2024, još uvek je nepoznato da li će aktuelni pobednici Francuzi drugu godinu zaredom organizovati takmičenje ili će organizatorsku lentu predati drugoj državi zbog iscrpnih finansija koje iziskuje organizacija nadolazećih 33. modernih letnjih Olimpijskih igara. No, u prvoj polovini 2024. trebalo bi da saznamo i konačnu odluku o domaćinu 22. festivala za talentovanu decu.

Oznake