Dečja Evrovizija 2024

DPE 2024 | Vidimo se u Španiji!

Dvadeset i drugo dečje takmičenje za Pesmu Evrovizije biće održano u Španiji, objavili su Evropska radiodifuzna unija i RTVE, emiter domaćin 22. Evrovizije za decu.

Iako je postojala prilika da aktuelni pobednici Francuzi organizuju dečju Evroviziju treći put u poslednje tri godine, zbog finansijskih opterećenja koje za emitera France Télévisions iziskuje realizacija nadolazećih 33. savremenih Letnjih olimpijskih igara, odlučili su da drugoj državi predaju organizatorsku lentu. Pravilo dečje Evrovizije kaže da se domaćinstvo najpre nudi pobedniku iz prethodne godine, a ukoliko ga odbije, onda se pravo na organizaciju prenosi na sledeću rangiranu državu sa prethodnog takmičenja. Španci, kao drugoplasirani sa 21. dečje Evrovizije, odmah su dobili ponudu da organizuju 22. takmičenje, koju su prihvatili sa zadovoljstvom.

Španski emiter RTVE ovogodišnju dečju Evroviziju realizovaće baš u trenutku kada slave 20 godina od veličanstvene pobede Maríje Isabel na ovom prestižnom nadmetanju pevača juniora. Tim povodom obratio se i supervizor evrovizijskih nadmetanja Martin Österdahl, koji je izjavio:

Oduševljeni smo što smo konačno doveli takmičenje u Španiju dvadeset godina od njihove pobede. Zahvalni smo RTVE što je prihvatio da bude domaćin 22. takmičenja koje će mladim umetnicima iz cele Evrope pružiti neverovatnu priliku da pokažu svoj talenat. Veoma se radujemo fešti koja nas čeka krajem ove godine!

Ana María Bordas, šefica španske evrovizijske delegacije, člancica Referentne grupe dečje Evrovizije i izvršni producent nadolazećeg 22. festivala za decu pevače, dodala je:

RTVE sa velikim entuzijazmom pozdravlja poziv EBU za organizaciju Dečje pesme Evrovizije 2024. Za RTVE organizacija dečje Evrovizije predstavlja još jedan korak u naporima koje je javni emiter uložio u poslednjih nekoliko godina pri promociji Evrovizije u Španiji, kako bi se našoj muzici dalo više značaja.
Od ovog trenutka, uprava RTVE blisko će sarađivati sa EBU radi organizacije najboljeg mogućeg festivala. Uposlićemo naše najbolje kreativne, tehničke i ljudske resurse, kako bismo ponudili festival namenjen mladim umetnicima u prazničnom i bezbednom okruženju.
Sigurni smo da će i španska javnost dočekati ovu najavu sa velikim entuzijazmom i da će u isto vreme raširenih ruku dočekati evrovizijsku zajednicu.

RTVE će blagovremeno objaviti koji grad će organizovati 22. festival za decu i kog datuma. Već je poznat i jedan učesnik 22. festivala, a to je Italijan Simone Grande, koji je za predstavnika imenovan poslednjih dana prethodne godine.

https://youtu.be/cHcJ2mXOjOY

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Rts molim vas se prijavite gazite snove svakom detetu ovako

  • Dobro je pa su promenili da se ne vrti sve oko Francuske već 4. godine. Nemamo nista protiv njih sta kad imaju talentovanu decu i veliki budžet, ali vreme je da se JESC skući negde drugde. Nadajmo se da će Srbija učestvovati