Evrovizija 2024

Jermenija 2024 | Duet „Ladaniva“ je izbor Jermena za Malme

Posle višemesečnog ćutanja, jermenski emiter AMPTV oglasio se po pitanju planova za Evroviziju u Malmeu. Ovog maja tu čast braniće etno-pop duet „Ladaniva“. Njihovu pesmu čućemo ovih dana.

Treću godinu zaredom, jermenski emiter AMPTV opredelio se za interni odabir pesme i izvođača za Evrosong. Ovogodišnji izbor pao je na etno-pop duet „Ladaniva“, koji sačinjavaju jermenska pevačica Žaklin Bagdasarjan i francuski multiinstrumentalista Louis Thomas. Otkako su njih dvoje počeli sa zajedničkim delovanjem, 2019. godine, publiku su naprečac osvojili kombinacijom globalnih etno uticaja i globalnih muzičkih trendova. Imenom starog automobila „Ladaniva“ za svoje zajedničko scensko delovanje, Žaklin i Louis žele da prikažu svoj avanturistički duh i putovanje kroz različite kulture i tradicije. Ono što je zanimljivo jeste da su to ime dali po navedenom automobilu koji su posedovali njihovi roditelji dok su živeli u Jermeniji i Francuskoj.

Prvim singlom Vay aman, izdatim 2019. godine, izdvojili su se svežim pristupom oplemenjivanja world music muzičkih momenata. Svoj prvi album izdali su 2023. godine, a udarna pesma sa njega bio je hit Shakar, koji je dostigao 14 miliona pregleda na Jutjubu.

Evrovizijsku pesmu „Ladenive“ čućemo ovih dana, a takmičiće se u prvoj polovini 2. polufinala 9. maja.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.