Evrovizija 2024

Izrael 2024 | Eden Golan predstavila „Hurricane“

Ranije selektovana izraelska predstavnica Eden Golan ove večeri objavila je svoju evrovizijsku numeru Hurricane, čime je stavljena tačka na dramu u vezi sa učešćem Izraela na Evrosongu.

Uprkos ratnoj situaciji koja vlada u Izraelu, javni emiter KAN težio je ka ravnopravnom učešću na takmičenju u Malmeu, toliko da je autorima data dozvola da izmene jednu od dve pesme koja se razmatrala za pobednicu aktuelne sezone šoua HaKokhav HaBa Eden Golan. U obzir su ušle numere October rain i Dance forever, a prva pesma izazvala je naročite polemike zbog tekstualnih aluzija na ratne neprilike. Pričalo se čak o suspenziji Izraela, ali delegacija je uložila napore u učešće nakon što je poslala dve pesme na reviziju i kontrolu u smislu toga koja ispunjava više uslova u vezi sa učešćem. Na kraju je selektovana numera October rain, koja je doživela tekstualnu promenu i naziv u Hurricane.

Navedena pesma premijeru na Jutjub kanalu Evrosonga doživela je ove večeri u 22 sata.

Eden Golan rođena je 2003. godine u Izraelu. Sa porodicom se preselila u Rusiju kada je imala šest godina. ali se u Izrael vratila 2022. godine. U šou HaKokhav HaBa ušla je kao pevačica sa izgrađenom karijerom i njen nastup na audiciji privukao je 100% pažnje sudija i gledalaca.

https://youtu.be/lJYn09tuPw4

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Pesma je zapravo solidna i neironicno ovo ce mozda i postici uspeh s obzirom na politicku situaciju ne bih bio u cudu da ispadne sve kao 2018.godine i opet politicki trijumf, nije da nema uopste materijala za to, nisam ubedjen u to, ali bas ostavljam neku mogucnost za takav splet okolnosti, nista me ne čudi više ovde iskreno..

  • Naivno od EBU-a koji misli da Izrael neće izvesti neki prikriveni performans kao i brojni koji sve ovo ne podržavaju. Nadam se samo da niko neće biti doveden u životnu opasnost..
    Pesma isto tako je po tipičnoj evrovizijskoj formuli pa ni sa tog aspekta ne mogu da kažem nešto pozitivno..