Evrovizija 2024

Gruzija 2024 | „Firefighter“ konačno u etru

Gruzinka Nutsa Buzaladze predstavila je svoju evrovizijsku pesmu Firefighter, zajedno sa pratećim spotom.

Nakon godinu dana pauze, gruzinski emiter GPB vratio se internom načinu odabira pesme i izvođača za Evrosong. Nutsa Buzaladze je za 17. predstavnicu Gruzije imenovana 12. dana tekuće godine, a pesma je izabrana putem javnog konkursa na koji se javio veliki broj inostranih autora. Izbor je pao na numeru bržeg ritma Firefighter, koju je Nutsa uradila sa Makedoncima Darkom Dimitrovim i Adom Skitkom i imaće težak zadatak da svoju naciju uvede u finale prvi put nakon osam godina čekanja. Nutsu ćemo slušati u drugoj polovini učesnika 2. polufinala, 9. maja.

https://youtu.be/blMwY8Jabyk

Ko je Nutsa Buzaladze?

Nutsa, rođena 1997. u Tbilisiju, u svoju muzičku odiseju krenula je 2019. godine, kada je pod umetničkim imenom Nutsa22 izdala svoj debitanski album sa istaknutim hitom Gelodebi. Godine 2023, takmičila se u Američkom Idolu, kada je postala prva devojka izvan prostora Sjedinjenih Američkih Država koja je ušla među 12 učesnika finalnih epizoda.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Lepa, baš lepa pesma. Darko mi je omiljeni kompozitor. Ipak, ako moram da izdvojim, više mi se dopadaju Dijamanti od Natali, a tek Zovi me Lena, o tome neći ni da govorim. I dalje mislim da bi Lena bila savršeni izbor za predstavnika Srbije na ESC.
    Što se tiče ove pesme, uz zanimljiv nastup očekujem nešto wow.
    Darko nikako da ne odustaje od takmičenja na domaćim izborima, samo da nađe zanimljive pevačice kao što su Natali i Lena.