Evrovizija 2024

Jermenija 2024 | „Ladaniva“ u Malme ide sa pesmom „Jako“

Ovogodišnji jermenski predstavnici, članovi dueta „Ladaniva“, predstavili su svoju evrovizijsku pesmu Jako.

Četiri dana nakon prezentacije dueta „Ladaniva“ za ovogodišnje jermenske evrovizijske predstavnike, jermenski emiter AMPTV objavio je i njihovu evrovizijsku pesmu Jako, koja je premijeru doživela ovog prepodneva na evrovizijskom Jutjub kanalu. Za tekst pesme pobrinuli su se članovi ovog dueta Žaklin Bagdasarjan i Louis Thomas, koji su bili zaduženi i za kompoziciju sa Audrey Leclerq.

https://youtu.be/_6xfmW0Fc40

Ko je „Ladaniva“?

Treću godinu zaredom jermenski emiter AMPTV opredelio se za interni odabir pesme i izvođača za Evrosong. Ovogodišnji izbor pao je na etno-pop duet „Ladaniva“, koji sačinjavaju jermenska pevačica Žaklin Bagdasarjan i francuski multiinstrumentalista Louis Thomas. Otkako su njih dvoje počeli sa zajedničkim delovanjem 2019. godine, publiku su naprečac osvojili kombinacijom globalnih etno-uticaja i globalnih muzičkih trendova. Imenom starog automobila „Ladaniva“ za svoje zajedničko scensko delovanje, Žaklin i Louis žele da prikažu svoj avanturistički duh i putovanje kroz različite kulture i tradicije. Ono što je zanimljivo jeste da su to ime dali po navedenom automobilu koji su posedovali njihovi roditelji dok su živeli u Jermeniji i Francuskoj.

Prvim singlom Vay aman, izdatim 2019. godine, izdvojili su se svežim pristupom oplemenjivanja world music muzičkih momenata, a pesma je postala viralan hit i dospela do tri miliona pregleda na Jutjubu. Svoj prvi album izdali su 2023. godine, a udarna pesma sa njega bio je hit Shakar, koji je dostigao 14 miliona pregleda na Jutjubu.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.