ESC-potpourri

Azerbejdžanska pesma u etru 15. marta. Malta predstavila novu verziju

Iako je sezona nacionalnih izbora zvanično okončana, pojedine delegacije svoje finalne i zvanične pesme tek objavljuju.

Azerbejdžanska pesma u etru 15. marta

Poslednja takmičarska pesma ovogodišnje Evrovizije čuće se iz Azerbejdžana. Nacionalna televizija te zemlje saopštila je da će numeru obajviti u petak, 15. marta.

Još uvek nije poznato ime pesme, ali je izvesno da će sadržati etno-elemente, budući da je najavljeno da će se uz Fahreeija na evrovizijskoj pozornici naći i İlkin Dövlətov koji će otpevati deonice u tradicionalnom stilu mugham.

İlkin Dövlətov je bio u užem krugu konkurenata za ovogodišnjeg predstavnika Azerbejdžana, a poznat je nakon osvajanja 2. mesta u takmičenju za talente Glas Azerbejdžana: Zavičajne pesme (Səs Azərbaycan. Doğma Nəğmələr).

Mugham pevanje se i ranije čulo na Evrosongu, i to najpre 2012. godine u pesmi When the music dies, ali i 2016. u pobedničkoj pesmi Ukrajine 1944.

Maltežani predstavili novu verziju numere Loop

Sasvim očekivano, a kako je ranije i najavljeno, malteška predstavnica Sarah Bonnici predstavila je novu verziju svoje evrovizijske pesme Loop. Ona je prethodno na društvenim mrežama objavila da pesmu dorađuje u Švedskoj, i to sa uspešnim kompozitorima i producentima: Joy i Linnea Deb. Ovaj par se proslavio evrovizijskom uspešnicom Heroes (Švedska 2015), ali i Voices (Švedska 2021) i Adrenalina (San Marino 2021).

https://youtu.be/l6eS60n4wg8?feature=shared

„Malmö Live“ domaćin velike evrovizijske žurke

Organizatori ovogodišnje Evrovizije saopštili su da će velika evrovizijska žurka tokom finala 11. maja biti priređena u koncertnom i kongresnom centru „Malmö Live“. Veliko finale biće emitovana na velikim ekranima na dve lokacije: u koncertnoj dvorani (sa sedištima), i u kongresnoj dvorani (samo stajanje). U čitavom kompleksu biće postavljeni i manji ekrani za gledanje šoua. Nakon završetka finala organizovaće se i tzv. after party.

Podsetimo, u ovom kompleksu će tokom evrovizijskih dana biti organizovani drugi događaji, a najvažniji su ceremonija otvaranja i defile Turquoise Carpet.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.