Evrovizija 2024

Azerbejdžan 2024 | Fahree i İlkin Dövlətov predstavili „Özünlə apar“

Poslednja prezentovana takmičarska pesma ovogodišnjeg Evrosonga je Özünlə apar u izvođenju azerbejdžanskih predstavnika Fahreeja i İlkin Dövlətova.

Ovog prepodneva, azerbejdžanski predstavnici Fahree i İlkin Dövlətov predstavili su svoju takmičarsku pesmu Özünlə apar, sa kojom će se takmičiti u drugom takmičarskom delu 1. polufinala 7. maja.

https://youtu.be/NNhAk4rVgNc

Fahreeja je interno odabrao nacionalni emiter Azerbejdžana İctimai među šest kandidata uvrštenih u uži izbor, u kojem se nalazila i evrovizijska učesnica iz 2018. Aisel Mammadova. Rođen je 1995. godine u Bakuu i potiče iz umetničke porodice u kojoj mu je otac bio džez bubnjar, a deda glumac. Njegov muzički put krajnje je neobičan — šest godina je studirao prava, a onda ga je epidemijska kriza 2020. primorala da se vrati muzici. Na učešće na Evrosongu gleda kao na ostvarenje sna.

Iz te liste je sa druge takmičarske kombinacije izabran i etno-pevač İlkin Dövlətov, koji je otpevao deonice u tradicionalnom stilu mugham. İlkin je postao poznat nakon učešća u šouu Glas Azerbejdžana: Zavičajne pesme (Səs Azərbaycan. Doğma Nəğmələr), gde je zauzeo 2. mesto.

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.