ESC-potpourri

Izložbena atrakcija grupe ABBA biće dostupna turistima u Malmeu

Izabrane su sve evrovizijske pesme i sada su svi učesnici prionuli na pripreme i promotivne aktivnosti za Malme. U centru pažnje u ovom potpuriju nalaze se vesti koje su nam pristigle od domaćina Šveđana, Holanđana, Čeha i Ujedinjenog Kraljevstva.

Izložba grupe ABBA deo programa u Malmeu

Gradski trg „Södergatan“ u Malmeu, koji će glumiti tzv. „evrovizijsko selo“ između 28. aprila i 12. maja, imaće tokom evrovizijskih sedmica i izložbu posvećenu 50. godišnjici od pobede benda ABBA na takmičenju u Brajtonu. Na dva sprata impresivne montažne građevine biće razloženi delovi Muzeja ABBA, delovi sa hologramske turneje ABBA Voyage, fotografije sa popularnog mjuzikla „Mamma Mia!“, uživaće u seriji žurki Mamma Mia! The Party, a pogledaće i arhivu njihove diskografske kuće Polar Music, koja se nalazi pod kontrolom Universal Music Grupe, najuticajnije diskografske korporacije u svetu.

Prvo javno izvođenje holandske pesme uživo

Holandski predstavnik Joost na koncertu u Tilburgu prvi put uživo je izveo svoju evrovizijsku pesmu Europapa, na koju je publika oduševljeno reagovala. Ono po čemu je njegov koncert još bio specifičan jeste to što je publici bilo zabranjeno da koriste mobilne telefone kako bi mogli da uživaju u impresivnim svetlosnim efektima.

Olly Alexander objavio proširenu verziju pesme Dizzy

Britanski predstavnik Olly Alexander na Instagramu je objavio pripreme za svoj nastup, a u isto vreme objavio je i dužu verziju svoje pesme Dizzy, koja je u odnosu na evrovizijsku verziju proširena za minut i 30 sekundi.

Aiko evrovizijsku verziju Pedestala objavljuje 21. marta

Finalna verzija češke pesme Pedestal, u izvođenju Aiko, biće objavljena 21. marta na evrovizijskom Jutjub kanalu, zajedno sa pratećim spotom, objavila je češka delegacija.

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Pitanje za redakciju iako nije vezano za ove teme, ukoliko moze?

    Kada ce ove godine poceti standardna rubrika “Iz mog ugla” s obzirom da je ove godine jos ranije sama Evrovizija, a i da prakticno same probe pocinju za malo vise od mesec dana, prakticno za manje od 5 nedelja, a obicno cini mi se se rubrika iz mog ugla zavrsi negde do pocetka proba, da li ce uskoro i kada poceti ovogodisnja rubrika “Iz mog ugla” ?

    Hvala.