ESC Potpourri Stars — 02 07 2024
Aktuelno Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Vredan eks-jugoslovenski blok na početku leta

Bivše evrovizijske zvezde sa prostora nekadašnje Jugoslavije početkom ovog leta bile su izuzetno vredne u plasmanima svojih novih pesama, a mi smo za vas odabrali nove radove Sanje Vučić, Sergeja Ćetkovića, Kaliopi, Baby Lasagne, Željka Joksimovića i duet Nevene Božović sa Borisom Režakom.

And I, poručuje Baby Lasagna

Favorit publike sa Evrovizije 2024. i aktuelni evrovizijski vicešampion Baby Lasagna nastupiće 10. jula sa Teya Dorom na otvaranju festivala EXIT u Novom Sadu. Tim povodom, Marko Purišić je počeo da radi na novim pesmama nakon što je potpisao ugovor sa Universal Music Grupom, a prva od njih, naziva and I, svetlost dana ugledala je 30. juna. Lasagna je na svom novom singlu radio sa svojim dosadašnjim autorskim timom, a za zanimljiv spot, koncipiran u formi prizora iz porodičnog života 50-ih godina prošlog veka, bila je zadužena pevačeva verenica Elizabeta Ružić.

Tim povodom, Baby Lasagna izjavio je sledeće:

Ovu pesmu zamišljam kao veliki trenutak u svojoj karijeri baš zato što je to prva moja pesma koju publika zapravo iščekuje. Od samog početka sam najavljivao album kao haotični miks žanrova, stoga pesma „and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam da čujem šta će publika reći na „novo lice lazanje“. Neću se truditi da opišem numeru, njen muzički pravac, niti značenje njenog teksta – to prepuštam slušaocima.

Za proleće 2025, Lasagna je zakazao i evropsku turneju „Meow Back“, koja će se odvijati od 16. marta do 26. aprila.

Željko Joksimović ostvario Više od sreće sa Cecom

Željko Joksimović je iznenadio fanove kada je krajem prošle godine izdao svoj prvi singl nakon tri godine duge diskografske pauze. Navedena numera 1000 žena prošla je odlično kod publike i već 10. juna objavio je još jednu pesmu Više od sreće, koju je snimio u duetu sa Cecom Ražnatović. I Željkov duet sa Cecom odlično je prošao kod publike i već nedeljama ne silazi sa trending-lista širom nekadašnje Jugoslavije.

Za muziku i tekst pobrinuo se Miloš Roganović, dok je Željko bio zadužen za aranžman.

Kaliopin „Albumkao kruna četiri decenije karijere

Četrdeset godina uspešnog rada Makedonka Kaliopi obeležila je novim albumom jednostavnog naziva „Album“ na kom se nalazi 10 pesama koje je napisala zajedno sa Romeom Grilom. Prvi put u karijeri, Kaliopi je svojim fanovima pružila dvojezičan album, kao simbolom svih ovih godina muziciranja u zemlji i regionu. Od deset pesama, publici su od ranije poznate Kad osvane i duet sa Željkom Samardžićem Znam, dok se među osam preostalih nalazi i pomalo iznenađujući duet Kazna, koji je snimila sa reperom Slatkaristikom.

Sanja Vučić izradila „Makadam“

Prvog jula Sanja Vučić publici je predstavila novih šest pesama uobličenih u EP izdanje „Makadam“, čime je na taj način pokazala da je jedna od pevačica svoje generacije koja konstantno ulaže u svoju karijeru. Među tih šest numera, put do srca slušalaca našao je najpre duet Marrakesh – Dubai, koji je snimila sa sve popularnom Teom Tairović; u ostalih pet kompozicija koje je promovisala 1. jula nalaze se i: duet sa Amarom Giletom Oko oko, Bailamos, Magija, Hajde ti i numera po kojoj je nazvano celo Extended play izdanje.

Sergej Ćetković najzad raspakovao svoj „Kofer“

Sergej Ćetković je između 3. i 10. juna publici predstavio osam novih pesama koje zaokružuju celinu oko njegovog novog albuma „Kofer“, na kojem je radio prethodnih šest godina. U pitanju su sledeće numere: Dolazim, Samo čekaj me, Ko li te sad miluje, Prutem po vodi, Tugo, Žali bože truda, Ljubav nije za svakog i Draga. Uz osam navedenih, na albumu se nalaze i četiri numere poznate od ranije: Kofer, Daj šta daš, Ne odlaziš i Na prvi pogled.

I Nevena Božović je ubola hit

Već neko vreme, radio-stanice koje propagiraju čistiji pop zvuk ne mogu da izbegnu duet Nevene Božović Laž, koji je snimila sa Borisom Režakom, koji je u prošlosti imao tri pokušaja da se domogne Evrovizije (2002. za BiH, 2004. za SCG i 2018. za Srbiju). Boris je uradio kompoziciju, a ujedno i tekst sa Nikolom Raonićem, dok se Mahir Sarihodžić pobrinuo oko aranžmana. Komentari na račun ove numere i više su nego pozitivni.

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.